Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Počitniški zastoji na cestah

Avtorji Ivana Zajc

Skrivnostni arhitekt Orientalska vila Rafut propada, edini eksotični park v Sloveniji se zarašča

26.02.2021

Vilo Rafut je leta 1914 na griču na Pristavi nad Novo Gorico zgradil arhitekt Anton Laščak, v svoji 100-letni zgodovini pa še nikoli ni bila primerno obnovljena. Kljub propadu zgradba še vedno odseva nekdanjo lepoto, ki se bo, kot kaže, s prenovo vrnila.

Množični protesti Haiti: Ugrabitve, prisilno upokojevanje sodnikov in predsednik, ki ne zapusti stolčka

24.02.2021

Protestniki v več mestih na Haitiju zahtevajo, da mora predsednik Jovenel Moise odstopiti. Ko se mu je 7. februarja letos iztekel mandat, svoje funkcije ni hotel zapustiti. Medtem se po državi širijo nasilje in ugrabitve.

Ko prazne vasi oživijo Po Italiji prodajajo hiše za en evro: koliko stanejo v resnici?

07.02.2021

Od vasic ob vznožju vulkanske Etne do dolin pod Mont Blancom – okrog 30 krajev po vsej Italiji razprodaja svoje nepremičnine. A kako uspešna je ideja, ki je pritegnila pozornost osrednjih svetovnih medijskih hiš? Kaj piše v drobnem tisku?

Italijanska vladna kriza Bo državo rešil "super Mario"? Mandatar z nejasnimi političnimi stališči išče podporo

04.02.2021

V Italiji je med epidemijo covida-19 izbruhnila politična kriza, po odstopu premierja Giuseppeja Conteja skuša novo vlado sestaviti Mario Draghi. Ali bo 73-letnemu ekonomistu z bogatim življenjepisom to uspelo, še ni jasno.

Proti izkoriščanju New Delhi zasedli traktorji: Stotisoči kmetov že mesece protestirajo in prenočujejo na ulicah

28.01.2021

Zakaj indijski kmetje, ki skoraj nikoli ne zapuščajo rodnih vasi, v prestolnici že več mesecev prenočujejo na prostem? Razjezila jih je poteza vlade premierja Narendre Modija, ki je spremenila že desetletja veljavne kmetijske zakone.

Poplava "šunda" Kako v množici "ljubkih in sladkobnih knjig" najti dobre otroške slikanice?

25.01.2021

Kako v bogati izbiri s knjižnih polic izbrati zares kakovostna literarna dela za otroke? Ključni so tematika, ilustracije in oblikovanje ter ideje, ki jih knjige posredujejo, med drugim opozarjajo strokovnjaki za otroško književnost.

Intervju "Prebežniki nimajo hrane in vode za preživetje, pijejo iz luž in kurijo vse, kar imajo"

21.01.2021

"Znašli smo se v zanimivi in žalostni situaciji, ki ji lahko rečemo tudi humanitarni rasizem," je na začetku najinega pogovora dejala pravnica Katarina Bervar Sternad, direktorica Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij (PIC).

"Z vsako besedo je zatresel svet" Trumpova kariera na Twitterju: "Izjemno uspešno je znal manipulirati s sledilci"

14.01.2021

"On mora tvitati, tako kot moramo mi jesti," je v enem svojih intervjujev o navadi ameriškega predsednika Donalda Trumpa dejala njegova svetovalka Kellyanne Conway. Trump je med svojim predsedovanjem na Twitterju spremenil pravila igre za politike.

Mrzli luksuz Tritonski vozovi in kričanje sredi noči: kako so v Afriko drago prodajali led iz ledenih jam

10.01.2021

Led iz ledenih jam v Trnovskem gozdu in na Nanosu so nekdaj s težkimi vozovi tovorili v Trst, od koder so ga z ladjami vozili vse do Afrike. Led, s katerim so nekoč hladili pijače in živila, iz njega pa izdelovali tudi sladoled, zadnja leta hitro izginja.

"Gre za zelo grdo zgodbo" Tetovaže ustnic in življenje z medvedi: Ainuji, pozabljeni staroselci Japonske

01.01.2021

Epske poeme o božanstvih, ki jih ponavljajo toliko časa, dokler jih ne znajo na pamet - to je ena od tradicij Ainujev, staroselskega ljudstva na Japonskem, ki po nekaterih ocenah šteje 50.000 ljudi, približno 150.000 prebivalcev pa ima ainujske korenine.

20 v 2020 Kultura: "To je leto katastrofe" – zaprti knjigarne, gledališča, kinodvorane, umetniki v stiskah

25.12.2020

Epidemija covida-19 je ustavila javno življenje v Sloveniji, s tem pa prizadela področje kulture. Na vratih gledališč, kinodvoran in knjigarn so viseli napisi "Zaprto", kulturno življenje se je zasilno preselilo na splet, kar pa ustvarjalcev ne prepriča.

Milijardni posel "Vdih skozi nos, izdih skozi usta": kako je spletna meditacija postala sodobni trend

20.12.2020

Sodobni trend meditacij prek pametnih telefonov in računalnikov narašča, industrija skrbi zase se spreminja. Mnogo uporabnikov zaznava boljšo koncentracijo in večjo umirjenost, drugi imajo težave.

Stran 2 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov