Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Katja Štok

Intervju z otrokom vojakom "Ko človeka ubiješ, te to razčloveči"

26.09.2019

Ishmael Beah je bil star 13 let, ko so mu v vojni v Sierri Leoni ubili mamo, očeta in brata ter v roko potisnili puško. Bil je gverilski borec, ki je ljudem rezal tudi vratove, vse dokler ga ni rešil Unicef.

Kitajska Peking odprl največje futuristično letališče na svetu

25.09.2019

Kitajski predsednik Ši Džinping je v Pekingu odprl futuristično letališče Daxing, ki so ga oblikovali v arhitekturnem biroju Zahe Hadid, in bi lahko postalo eno najprometnejših na svetu.

Hrvaška Oblak fekalij v Jadranu viden iz vesolja: v kako čistem morju se sploh kopamo?

18.09.2019

Okužba plavalcev z odpadnimi vodami fekalij v slovenski Žusterni ni osamljen primer. V hrvaški Istri naj bi bil tako velik madež fekalij, da so ga zaznali celo sateliti v vesolju.

Lepota bivanja Butična pekarna v stari Ljubljani, ki želi otroke popeljati v svet domišljije

26.09.2019

Uveljavljeni fotograf in režiser Saša Hess, ki svoje ustvarjalne zmogljivosti vedno bolj preizkuša v svetu kulinarike in gostinstva, je po Kolibriju in Svetem Florijanu svoj zadnji projekt Ménagerio izpeljal na poseben način.

Interier Obnovljeno staromeščansko stanovanje s kar 4,2 m visokimi stropi

19.09.2019

Masiven les, parket, položen v obliki ribje kosti, pa marmor in preprosta elegantna svetila, oprema stanovanja ob Tržaški cesti je zaobjela duh staromeščanstva in sodobne klasike.

Pariz Sejem Maison & Object: mize in svetila v kombinacijah, kot jih še ni bilo

12.09.2019

Eden vodilnih sejmov sodobnega oblikovanja in opreme Maison et Objet v Parizu je postregel z nenavadnimi kombinacijami materialov in oblik, s katerimi spreminjajo tudi miselnost kupcev.

Mikser Ven vs. Kукла: z videospoti spreminjata Slovenijo

05.09.2019

Kукла Kesherović je režirala enega najbolj gledanih slovenskih videospotov, Mišiči pevke Senidah so pred dnevi na YouTubu presegli 40 milijonov ogledov, Ven Jemeršić pa je v pestri karieri režiral vrsto kultnih videospotov.

Oblikovanje Nika Zupanc oblikovala zelo netipično optiko, in to v trgovinskem centru

17.10.2019

Uveljavljena industrijska oblikovalka Nika Zupanc je dokazala, da ima lahko tudi trgovina oziroma optika v nakupovalnem centru premišljeno podobo z maksi ogledali in svojo 'instagramsko zaveso'.

Ljubljana Po Pop's Placeu še picerija z robustno elegantno podobo

12.07.2019

"Hoteli smo, da bi bil to lifestyle lokal, in ne le picerija, kot smo jih vajeni v Sloveniji," pravi Sebastijan Raspopović, ki je Pop's Pizza & Sport zasnoval kot eklekticizem lestencev, peči v mozaiku zlatega odtenka in grobo olupljenih sten.

Italija Mednarodna nagrada Janku Petrovcu za dokumentarni film o Malti

09.07.2019

Dopisnik RTV Slovenija iz Rima Janko Petrovec je za dokumentarni film 'Malta - sence gospodarske rasti' prejel priznano nagrado Cristiane Matano 2019, za katero upa, da mu bo pri novinarskem  delu v Italiji odprla nekatera zaprta vrata.

Svet Hiša iz slame ali betona? Arhitekti pred izzivom, kakšne objekte graditi v prihodnosti.

07.07.2019

Ne zgodi se pogosto, da bi se tako množično aktivirali svetovno priznani arhitekturni biroji, tudi Zahe Hadid, in to zaradi podnebne krize, in se zavezali, da bodo z gradnjo objektov po svetu prispevali k razogljičenju do leta 2050.

Vzgoja Podjetje iger Djeco: 6-letniki imajo raje tablice kot igre, kar je za nas izziv

10.10.2019

Francosko podjetje Djeco želi pri otrocih računalnikov in telefonov vzbuditi domišljijo s slikovitimi aktivnostnimi igrami, s katerimi smo se igrali tudi mi, kot so papirnata letala, origamiji in sestavljanke. A izziv je vse prej kot lahek.

Stran 19 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov