Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Pina Gabrijan

Glasba The Young Gods: "Znotraj skoraj vseh žanrov je mogoče najti dobro glasbo."

06.04.2019

"Vsak član prinese svojo osebnost v zasedbo. Z Bernardom sva precej drugačna kot pred 20 ali celi 30 leti, vendar nas je od nekdaj gnala želja po preizkušanju novih zvokov, pristopov …" pravi Franz Treichler, edini stalni član The Young Gods.

Poslušamo Paraf: Sabrana Djela 1976.‒1987.

05.04.2019

Nekdanji reški zasedbi Paraf mnogi priznavajo status prve pankovske skupine v nekdaj socialistični jugovzhodni Evropi, ob tem pa so spadali tudi med prve pankerje, ki niso izvirali iz Velike Britanije.

Glasba Milko Lazar: Kako odzvanja fragmentirana opera o operi v tem fragmentiranem svetu

04.04.2019

"V umetnosti je neke vrste nov totalitarizem, ki poskuša brez jasnih argumentov uveljaviti en sam in edini prav," meni Milko Lazar, čigar nova opera je nedavno sprožila več prevpraševanj tako skladateljskega kot kritiškega pogleda na to zvrst.

Drugo Pogled onkraj slepega zaupanja v sodobno tehnologijo

25.03.2019

"Ne menimo, da bi bila rešitev v tem, da izklopimo vso tehnologijo in se preselimo v gozd. Je pa zagotovo na vsakem posamezniku, da čim bolj kritično spremlja dogajanje okoli sebe," pravi Gordan Savičić, eden izd avtorjev Manifesta kritičnega inženirstva.

Glasba Jon Spencer: "Nisem ateist, sem rokenroler - argumentiram z glasbo."

20.03.2019

"Zame pomeni igrivost biti živ, in občutek vznemirljivosti, ki izvira iz zavedanja, da si živ, je tisto, kar me vleče k tej glasbi," je v kratkem pogovoru povedal Jon Spencer, poosebitev z verige strganega šarma newyorškega hrupnega podtalja.

Vizualna umetnost Najlepše mesto na svetu: "Ljubljana je vsak dan lepša in čistejša."

15.03.2019

"Konec koncev je to na neki način najina avtobiografija v fotografijah. Nikoli se nisva posebej odpravila ven, da bi šla fotografirat mesto," pravita Matjaž Rušt in Robert Marin o svojem projektu Najlepše mesto na svetu, ki je zaživel tudi kot fotoknjiga.

Glasba DAF: Štiri desetletja zajedljivo zvestega nemško-ameriškega prijateljstva

03.03.2019

"Kombinacija trde elektronike in bobnov, ki jih igra človeško telo - to je DAF," pove Robert Görl jedrnato recept Deutsch Amerikanische Freundschaft.‎ In očitno deluje, saj dvojec DAF že štiri desetletja razgraja po glasbeni sceni.

Film in TV Zgodbe s temne strani mesta, ki jih naplavijo potovanja v zakulisje sodobnega sveta

23.02.2019

"Da bi bolje razumeli lakomno mesto, kot je na primer London, smo se morali odpraviti do avstralskih rudnikov zlata in bolivijskih rudnikov litija, pa do proizvodnega jedra na južnem Kitajskem ali pa v tovarno oblačil v Bangladešu.

Glasba Žiga Koritnik: "Džez je črno-bel, od nekdaj je bil tak in tako ga tudi sam vidim"

14.02.2019

"Glasbeniki so nekakšni urejevalci naših oblakov. Marsikdaj so tudi v moji glavi razvedrili nebo, ko so sicer divjale nevihte,” pravi fotograf Žiga Koritnik, avtor nedavno izdane knjige glasbenih fotografij Cloud Arrangers oziroma Urejevalci oblakov.

Oder Valentina Turcu: "Baletna umetnost je medij božanske lepote"

31.01.2019

"Zavedala sem se, da bom morala ustvariti baletno predstavo onkraj baletne predstave," pravi koreografinja Valentina Turcu o svoji zadnji stvaritvi Smrt v Benetkah, ki jo je nepričakovano odnesla še v svet onkraj baletne umetnosti.

Glasba Čas je za Ment: ko se glasba druži s svojimi naravnimi zavezniki

30.01.2019

"Ment je res hitro postal eden močnejših slovenskih kulturnih dogodkov, ki so mednarodno prepoznavni, o čemer poleg objav v medijih po Evropi priča tudi nagrada Best Indoor & Best Small Festival 2017 po izboru European Festival Awards."

Vizualna umetnost Bittercoin ali "najslabši rudar vseh časov" in njegova družba se predstavita

17.01.2019

"Tehnologija s svojim razvojem - v polju umetnosti še prav posebej - odpira nove sfere in načine ustvarjanja, omogoča nove estetike in poraja nove teme, tudi načine vedenja, oblikovanja misli in ne nazadnje videnja sveta," meni César Escudero Andaluz.

Stran 9 od 19
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov