Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Pina Gabrijan

Intervju z avtorjem nove partiture "Film Nosferatu je oblikovan kot sanje, iz katerih je zelo težko izstopiti"

27.12.2022

"Filmu Nosferatu so skozi čas pripisovali številne elemente, od antisemitskih pa do homoseksualnih," pravi Andrej Goričar, avtor nove partiture za ta nemi film, in dodaja, da je umetnost priročna za analize, ob katerih bi se avtorji "tudi zelo jezili".

Poslušamo Björk: Fossora

02.12.2022

Po petih letih se z novim albumom vrača islandska ikona art popa Björk, že dobra štiri desetletja stalnica svetovne glasbene scene, ki v samosvojem univerzumu snuje vedno nove svetove. In tako je Fossora njen "gobji album".

Intervju Not Exactly Lost: "Vaja je včasih lahko tudi neproduktivna. Glasba je vselej stvar trenutka."

22.10.2022

"Pomembno je, da drug drugemu daš svobodo, zato pa si moraš medsebojno zaupati. Da si upaš, da te odpelje, in da tudi zaupaš, da drugega odpelje, in ko zaznaš, da ga je odpeljalo, ga lahko znova najdeš," pravita člana dvojca Not Exactly Lost.

Intervju Yohann Floch: Vsi bi morali biti mobilni, če želimo rasti tudi onkraj gospodarske rasti

09.10.2022

Mobilnost v kulturi se je "začela z radovednostjo, a je z leti postala tudi kar nekako nujna za umetniški in kulturniški ekosistem, če se želijo akterji preživljati s svojo umetniško ali kulturniško dejavnostjo," je v pogovoru poudaril Yohann Floch.

Intervju z Ireno Z. Tomažin "Poslušamo in slišimo drugače, če v živo opazujemo koncert ali pa smo priča posnetku"

20.09.2022

"V glasbi, plesu ne 'pripadamo' sebi, ampak glasbi in plesu, pripadamo temu vmesnemu prostoru, ki se razpre med nami, ki ustvarjamo in poslušamo, motrimo, kar nastaja," je prepričana Irena Z. Tomažin, ena od nastopajočih na letošnjem festivalu Sonica.

Intervju Jaša: Zame ima umetnost moč ustvarjanja realnosti, ne zgolj reflektiranja in komentiranja

02.09.2022

"Delo samo narekuje velikost in svojo prezenco," pravi umetnik Jaša, ki bo s projektom Bloom za en dan okupiral celotno poslopje Kina Šiška in tako tudi udejanjil odgovor na vprašanje, kako občinstvo v enem dnevu popeljati skozi desetletje umetnosti.

Intervju Jani Kutin, vodja tolminske Bakaline Velike: Človek se celo življenje uči živeti

29.07.2022

"Torej, jaz sem na prvem mestu kmet. To je moje delo in način življenja. Glasba in pisanje pesmi sta bila vedno samo za veselje in zaradi potrebe po izražanju," pravi Jani Kutin, vodja tolminske glasbene zasedbe Bakalina Velika.

Velika glasbena imena v Istri Prvikrat bo zazvenel Jazz festival Piran/Portorož, tudi v duhu več obletnic

28.06.2022

"Ljudem, ki delajo v turizmu, je k sreči jasno, da če želiš privabiti višjo raven gostov, zgolj morje, brancin in dalmatinska klapa ne zadostujejo," pravi Brane Rončel, umetniški vodja Jazz festivala Piran/Portorož.

Razstava Lee Culetto Marodiranje: kako in tudi zakaj je menstrualna kri pronicala v javni prostor galerije

16.06.2022

"Teta s Krvavca", "ta rdeča", "tisti dnevi" in "sem bolna" so le nekatera pravzaprav po nepotrebnem evfemistična poimenovanja za menstruacijo oziroma menstruiranje, ki se – nekatera bolj druga manj – uporabljajo še dandanes.

Glasba Mizar: Agonija nekdanje države, ki je umirala pred našimi očmi, je neposredno vplivala na nas

02.06.2022

"Bizantinska dediščina je neuničljiva nit, vtkana v naše gene, je naš zgodovinski kod, na katerem sloni makedonska kulturna identiteta," o nasprotju z uničljivostjo državnih tvorb poudarja Gorazd Čapovski, član kultne makedonske glasbene skupine Mizar.

Intervju Peter Mlakar: Večina ljudi neizbežnost smrti odriva daleč stran

01.06.2022

Ljudje šele ob soočenju s smrtonosnimi situacijami ali ko se življenje dejansko bliža koncu, začnejo nevrotično razmišljati, "kako najti ob obupu nekakšen mir, kako priti do pomirjujočega spoznanja, ki ustvari smrt sprejemljivo," pravi Peter Mlakar.

Intervju s članom Moveknowledgement "Prej je glasba brbotala v ozadju vokala, ki ima po novem vlogo instrumenta"

14.05.2022

"Če ljudje pozorneje prisluhnejo prejšnjemu albumu in ob tem odmislijo N’tokov vokal, bodo v njem že slišali zastavke smeri, v katero smo se podali z novim albumom," pravi Miha Šajina, član zasedbe Moveknowledgement, ki je nedavno izdala svoj peti album.

Stran 2 od 19
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov