Okoli 9. ure je zagorel motorni prostor v osebnem vozilu in avtocesta je bila še drugič krajši čas zaprta. Foto: MMC RTV SLO
Okoli 9. ure je zagorel motorni prostor v osebnem vozilu in avtocesta je bila še drugič krajši čas zaprta. Foto: MMC RTV SLO
Požara na štajerski avtocesti
Na štajerski avtocesti dvakrat zagorelo

Najprej je zagorelo okoli 6.30 med Vranskim in Blagovico, pred predorom Trojane, kjer je zaradi napake na zavorah zagorela prikolica tovornjaka, zato je bila avtocesta proti Ljubljani dve uri zaprta. Posredovali so gasilci, ki so požar pogasili ter do prihoda reševalcev zagotovili prvo pomoč vozniku, ki se je med gašenjem nadihal dima. Voznika so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Nekoliko pozneje, okoli 9. ure, je v nasprotni smeri, med Domžalami in Krtino, zagorelo še osebno vozilo, v katerem se je vnel motorni del, avtocesta pa je bila spet za krajši čas zaprta. Ponovno pa se je izkazalo, da so imeli gasilci težave pri prebijanju do požara, saj se nekateri niso umaknili na odstavni pas in niso naredili prostora za gasilce.

Ob ustavljanju ali zastoju morajo vozila na sredini cestišča ustvariti reševalni pas za interventna vozila, tako da se vozila na prehitevalnem pasu umaknejo skrajno levo, vozila na voznem pasu pa skrajno desno na odstavni pas.

Koloni se je izogibal z vožnjo v nasprotno smer
Policisti Policijske uprave (PU) Ljubljana so v dopoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo na odseku avtoceste Blagovica–Trojane, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila z vožnjo v nasprotno smer, je sporočila Nataša Pučko s PU Ljubljana.

Voznik osebnega vozila je zaradi zaprtega predora Trojane, kar je bila posledica gorečega tovornega vozila, z vozilom pred predorom polkrožno obrnil in začel voziti v nasprotni smeri od dovoljene. Nadzorni sistem Darsa je zaznal vožnjo v napačno smer in takoj začel obveščati preostale voznike s pomočjo signalnih tabel.

Kršitelj povzročil nesrečo
Voznika omenjenega vozila so nato policisti ustavili pri izvozu Blagovica, a pred tem je že povzročil prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena še dva voznika osebnih vozil. Slednja sta vozila pravilno, vsak po svojem prometnem pasu. Ko je v nasprotni smeri po levem prometnem pasu pripeljal povzročitelj, je voznik na levem pasu v izogib trčenju zavil desno, pri tem pa trčil v voznika ob sebi. Nihče od udeleženih ni utrpel telesnih poškodb.

Kršitelj je vozil v nasprotni smeri pet kilometrov, preizkus alkoholiziranosti pa je bil negativen. Vozniku so na kraju odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za vožnjo v nasprotno smer je predpisana globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Požara na štajerski avtocesti
Na štajerski avtocesti dvakrat zagorelo