Po neuradnih podatkih policisti preiskujejo tudi prostore občine Šentrupert. Foto: BoBo
Po neuradnih podatkih policisti preiskujejo tudi prostore občine Šentrupert. Foto: BoBo
Hišne preiskave v Šentrupertu

Z novomeške policijske uprave so sporočili, da kriminalisti zbirajo obvestila za utemeljitev sumov kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, oškodovanja javnih sredstev, goljufije na škodo evropskih skupnosti, položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

V hišnih preiskavah sodeluje trideset kriminalistov, do zdaj še niso nikomur odvzeli prostosti. Preiskavo sicer usmerja novomeško okrožno državno tožilstvo.

Sporna gradnja Puščave?
Predkazenski postopek so kriminalisti sprožili lani, po neuradnih podatkih pa naj bi bil povod zanj domnevni konflikt interesov pri delovanju vodstva občine Šentrupert vključno z županom Rupertom Goletom. Po preiskavah je Gole v zjavi za javnost zapisal, da so kriminalisti zasegli dokumentacijo, povezano z gradnjo lesnopredelovalnega centra Puščava.

Nosilec projekta je sicer podjetje Ahouse, ki je od občine pridobilo stavbno pravico, je še navedel Gole in dodal, da bo več informacij občina lahko podala v prihodnjih dneh.

Hišne preiskave v Šentrupertu