V UKC Maribor so bili prepeljani tako voznik tovornjaka kot voznik avtomobila in njegova sopotnica. Foto: BoBo
V UKC Maribor so bili prepeljani tako voznik tovornjaka kot voznik avtomobila in njegova sopotnica. Foto: BoBo

Nesreča se je zgodila v smeri Maribora na pospeševalnem pasu za vključitev na avtocesto pri uvozu/izvozu Slovenska Bistrica. Voznik tovornega vozila se je tam ustavil za drugim tovornim vozilom, ko je vanj trčil osebni avtomobil, so okoliščine nesreče pojasnili na mariborski policijski upravi. Kot so sporočili pozneje, se je nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti voznika avtomobila, ki je trčil v voznika ustavljenega tovornega vozila.

Huje poškodovanega voznika tovornega vozila so s kraja nesreče v UKC Maribor odpeljali s helikopterjem in ekipo nujne medicinske pomoči. Tja so odpeljali tudi voznika in sopotnico osebnega avtomobila. Voznik osebnega avtomobila je bil prav tako huje poškodovan, vendar ni v smrtni nevarnosti, medtem ko stopnja poškodbe njegove sopotnice še ni točno znana, so dodali.

Zaradi pristanka helikopterja je bila avtocesta nekaj časa v celoti zaprta, nastal je daljši zastoj. Kot so sporočili s policije, so promet na avtocesti tudi proti Mariboru ob 17.40 sprostili v celoti po obeh prometnih pasovih, odprli so tudi uvoz na avtocesto Slovenska Bistrica jug proti Mariboru.