Zmago Jelinčič je zanikal, da je bil prisoten, ko naj bi Srečko Prijatelj s pištolo posredno grozil Lari Mikuž. Foto: BoBo
Zmago Jelinčič je zanikal, da je bil prisoten, ko naj bi Srečko Prijatelj s pištolo posredno grozil Lari Mikuž. Foto: BoBo
Sojenje Prijatelju se nadaljuje

Predsednik SNS-a Jelinčič je po današnjem zaslišanju na koprskem sodišču, na katerem se nadaljuje sojenje priprtemu poslancu SNS-a Srečku Prijatelju, še pojasnil, da bo Laro Mikuž, hčerko domnevno oškodovanega podjetnika Marjana Mikuža, tožil zaradi lažnih izjav in krivega pričanja.

"Trdila je, da naj bi bil jaz skupaj s Srečkom Prijateljem in z enimi puncami, ko naj bi Prijatelj vlekel ven pištolo in podobno," razlaga Jelinčič. Predsednik SNS-a je na pričanju izpodbijal trditve Mikuževe, ki je sicer še vedno zaposlena v državnem zboru pri poslanski skupini SNS.

Mikuževa: Prijatelj mi ni neposredno grozil
Mikuževa je v svojem pričanju 25. avgusta med drugim povedala, da je Prijatelj njenemu očetu prek SMS-sporočil grozil, da ga bo diskreditiral in poslovno uničil, nato pa naj bi mu pisal tudi sporočila z grožnjo o fizičnem nasilju oziroma "da bi mu lahko koga poslal ali da se mu lahko kaj zgodi v prometu". Grožnje naj bi poslanec nato razširil na vso družino.

Na vprašanje, ali je Prijatelj, čigar sodelavka je bila od februarja 2008, kdaj grozil tudi njej, je odvrnila, da neposredno ne, je pa neki dogodek razumela kot grožnjo.

V času letošnje redne januarske seje je tako po njenih besedah Prijatelj v pisarno, v kateri je poleg Mikuževe sedel še predsednik SNS-a Zmago Jelinčič, prinesel pištolo. Po njenih navedbah je dejal, da je pištola nabita, želel naj bi, da jo Mikuževa prime v roke, vendar je to zavrnila in pištolo po mizi porinila proti njemu.

Sojenje Prijatelju se nadaljuje