V ponedeljek, nekaj pred 23. uro, je ob stanovanjski hiši sodnice v Radovljici odjeknila eksplozija, v kateri je bila lažje poškodovana njena hči. Foto: MMC RTV SLO
V ponedeljek, nekaj pred 23. uro, je ob stanovanjski hiši sodnice v Radovljici odjeknila eksplozija, v kateri je bila lažje poškodovana njena hči. Foto: MMC RTV SLO

"Vem to, da policija dela s polno paro, praktično 24 ur na dan," pojasnjuje notranja ministrica Katarina Kresal. Sama upa, da bo to privedlo do rezultatov, saj so ti "najboljša možna preventiva" in opozarja, da je bil tudi v preteklih dveh bombnih napadih položaj videti dokaj brezupen, a je policija kar hitro odkrila storilce. Je pa to po njenih besedah odvisno tudi od tega, ali bo policija na kraju dogodka našla dovolj ustreznih dokazov.

Policisti zbirajo obvestila
Kranjski policisti in kriminalisti v sodelovanju z upravo kriminalistične policije namreč še vedno nadaljujejo preiskavo ponedeljkovega napada na sodnico Katarino Turk Lukan, ko so neznani storilci na njeno hišo pritrdili eksploziv in ga aktivirali. Opravili so več informativnih razgovorov in preiskovalnih dejanj, zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine.

V začetku preiskave je v njej sodelovalo 80 policistov, zdaj pa se njihovo število spreminja in prilagaja aktivnostim. Po besedah kriminalistov preiskava teče v smeri suma storitve kaznivih dejanj poskusa uboja, povzročitve splošne nevarnosti in nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom.

Sodnico stalno varujejo
Še vedno pa ne vedo, katero eksplozivno telo je bilo v napadu uporabljeno, saj forenzične preiskave še potekajo. Prav tako še vedno neprestano varujejo sodnico in njeno družino.