"Poudarjam, da nisem v nobenem postopku in proti meni nikoli ni bila podana prijava," je v prvem odzivu na obtožbe dejal glasbenik Challe Salle. Foto: Sandi Fišer

Na ljubljanski policiji so pretekli konec tedna za portal N1 povedali, da v povezavi s sumi spolnega nadlegovanja mladoletnic od glasbenika Challeta Salleta, čigar pravo ime je Saša Petrović, še niso prejeli nobenih kazenskih ovadb, vendar na podlagi javno dostopnih informacij preiskujejo primer, da bi ugotovili, ali so bila storjena kazniva dejanja, ki se preganjajo po uradni dolžnosti.

Na policiji podrobnosti primera ne komentirajo, so pa poudarili, da je vsaka oblika nasilja nedopustna in da policija pri tem vedno sledi cilju, da se zaščiti žrtev in da so kazniva dejanja preiskana v celoti ter storilci ustrezno obravnavani.

Sumi prišli na dan po sporu z raperjem Zlatkom

Sorodna novica Je raper Challe Salle res nadlegoval mladoletna dekleta?

Challe Salle je vzbudil sum spolnega nadlegovanja mladoletnic po tem, ko je raper Zlatko, s pravim imenom Zlatan Čordić, pretekli teden objavil pesem Klepec laže. V njej je Challetu Salletu očital, da naj bi nadlegoval mladoletna dekleta in da naj bi pretepal svojo partnerico. Zlatko je pesem izdal po tem, ko se Challe Salle ni hotel opravičiti Zlatku za žaljive izjave, ki jih je podal v enem od slovenskih podkastov.

Kmalu po izidu pesmi je mlada ženska, ki je bila pri 15 letih spremljevalna vokalistka Challeta Salleta, na enem od družbenih omrežij navedla, da je začela piti alkohol, ker ji je Challe Salle rekel, da je na odru preveč sramežljiva.

Challe Salle je v prvem odzivu na Instagramu poudaril, da proti njemu "ni bilo postopkov". Ni pa neposredno zanikal očitkov na svoj račun. "Poudarjam, da nisem v nobenem postopku in proti meni nikoli ni bila podana prijava. Sem pa v preteklosti proti dekletom, ki o meni širijo neresnice, že podal prijavo in teče kazenski postopek, kjer sem sam oškodovan," se je odzval glasbenik.

Policija zagotavlja, da morebitnim žrtvam nudi vso zaščito

Policija ob tem vse morebitne žrtve spolnega nasilja poziva, naj sodelujejo s kriminalisti in dejanja prijavijo, "saj je cilj taka dejanja zaznati, preiskavo pripeljati do zaključka in tako preprečiti morebitno nadaljevanje kaznivih ravnanj". Kot so še zapisali, razumejo zadržanost žrtev, a so zagotovili, da bodo policisti in kriminalisti storili vse, kar je v njihovi moči, za zaščito žrtev.

"V policiji z žrtvami postopamo še posebej skrbno in občutljivo. Žrtvam nudimo tako pomoč kot nasvete, jih po opravljenem razgovoru seznanimo z možnostmi in različnimi oblikami pomoči in jih napotimo na ustrezne strokovne službe. Ves čas našega postopka ima žrtev pravico do spremljevalca, do zagovornika in do informiranja o našem postopku," so še zapisali.