Foto: BoBo
Foto: BoBo

Okoli 3. ure zjutraj so bili policisti obveščeni o nasilnem dogodku, ki so ga sprva obravnavali kot poskus uboja. Moški je namreč zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval. Po dejanju je s kraja pobegnil. Policisti so v Celju izsledili osumljenega 37-letnika in mu odvzeli prostost.

"Osumljenec je prišel pred stanovanjski blok oškodovanke, jo tam pričakal in jo najmanj enkrat zabodel z nožem. Takoj po dejanju je s kraja pobegnil," je povedal vodja sektorja kriminalistične policije Damijan Turk. Dejanja je osumljen 37-letni moški, doma z območja Laškega. "Ugotovljeno je bilo, da sta oškodovanka in osumljeni v preteklosti živela v partnerski zvezi," je dodal. Poškodovano 45-letnico zdravijo v celjski bolnišnici in je zunaj smrtne nevarnosti.

V četrtek zvečer poskus uboja v Preboldu

Policisti so bili o poskusu uboja, ki se je zgodil v Preboldu, obveščeni v četrtek zvečer okoli 21.30. Po navedbah policije je 45-letni moški zabodel 44-letnega moškega in ga hudo poškodoval. V sodelovanju s pripadniki specialne enote policije so policisti v nočnih urah v Preboldu osumljenemu in še trem ljudem odvzeli prostost in jih pridržali, so sporočili s Policijske uprave Celje.

"Dejanje se je zgodilo v stanovanju večstanovanjske zgradbe, kjer se je po do zdaj zbranih podatkih družilo več moških, starih od 24 do 45 let. Med njimi se je vnel prepir, ki je nato prerasel v pretep. Med pretepom je eden od njih z ostrim predmetom, najverjetneje nožem, zabodel v nogo 44-letnega oškodovanca in ga hudo poškodoval," je povedal Turk.

Reševalno vozilo je poškodovanega odpeljalo v celjsko bolnišnico in zadnje ugotovitve kažejo, da ni v smrtni nevarnosti.

Skupno imajo torej policisti na seznamu pet osumljencev. "V vseh primerih gre za osebe, ki so že bile obravnavane za kazniva dejanja. Pri skupini v Preboldu gre za posameznike, ki so bili obravnavani za nekatera premoženjska dejanja, tudi nekatera kazniva dejanja z elementi nasilja. Pri osumljencu v Celju pa gre za osebo, ki so jo v preteklosti obravnavali za podobno kaznivo dejanje in je že prestala zaporno kazen," je pojasnil.

Vsi osumljenci so slovenski državljani in imajo stalno prebivališče na območju celjske policijske uprave.

Na Celjskem ponoči dva poskusa uboja

Štirje poskusi uboja na Celjskem v prvem tednu leta

Celjski policisti trenutno obravnavajo še dva podobna primera z začetka tega meseca. 35-letni osumljenec poskusa uboja, ki je 1. januarja na pešpoti ob železnici v Celju z nožem zabodel 38-letnega moškega in ga huje poškodoval, je še vedno na begu.

V noči na ponedeljek pa se je v enem izmed domov upokojencev na območju celjske policijske uprave zgodil poskus umora, ko je 64-letni stanovalec z nožem hudo poškodoval 71-letnega sostanovalca. Napadalec je v priporu.

Medtem ko so na celjski policijski upravi lani obravnavali štiri tovrstne primere v celotnem letu, jih imajo zdaj toliko že v prvem tednu leta. "Ta zgostitev dogodkov je res nenavadna, ni pa med primeri prav nobene povezave," je dejal Turk. Dodal je, da za zdaj zaradi tega nimajo večjih kadrovskih težav. "Za zdaj delamo normalno," je povedal.