Državno tožilstvo naj bi kazensko ovadbo prejelo v torek. Foto: MMC RTV SLO
Državno tožilstvo naj bi kazensko ovadbo prejelo v torek. Foto: MMC RTV SLO
Zaradi smrti dečka ovadena zdravnika

so kazensko ovadili dve osebi iz mariborskega kliničnega centra.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so kazensko ovadbo zoper osumljeni osebi spisali minuli teden, danes pa so jo naslovili na mariborsko okrožno državno tožilstvo, kjer naj bi jo prejeli v torek. Podrobnejših informacij o vsebini ovadbe pa niso želeli dati.

Že pred tem je odbor za strokovno-medicinska vprašanja pri zdravniški zbornici presodil, da je prišlo v primeru Nekrep do zmotne zdravniške presoje. Poročilo odbora je že obravnaval svet mariborskega kliničnega centra. V UKC-ju so tudi povedali, da od zbornice pričakujejo predlog ukrepov, ki zadevajo oba vpletena zdravnika, sami pa bodo ukrepe v skladu s pooblastili tudi v celoti izvedli.

Starši 12-letnega Bora Nekrepa, ki je marca lani umrl zaradi previsoke ravni amoniaka v krvi, so kazensko ovadili zdravnico na mariborski pediatrični kliniki, ki ji očitajo umor iz malomarnosti. Poleg tega je pravni zastopnik družine Nekrep vložil tudi kazenski ovadbi zaradi suma storitve kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja proti dvema zdravnikoma na isti kliniki.

B. K.

Zaradi smrti dečka ovadena zdravnika