Kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo nato obveščali okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Foto: BoBo
Kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo nato obveščali okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Foto: BoBo

Najprej je 56-letni osumljenec začel groziti 49-letnemu moškemu, nato pa pred njegove noge v tla izstrelil nekaj nabojev. Nihče ni bil telesno poškodovan, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Mariborski operativno-komunikacijski center je bil o streljanju pred stanovanjskim blokom na območju Policijske postaje Maribor II obveščen v petek okoli 22.30. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so zoper 56-letnega osumljenca uporabili prisilna sredstva, mu odvzeli strelno orožje in ga obvladali.

Osumljenca so odpeljali v policijsko pridržanje, saj so obstajali utemeljeni razlogi za sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Po vseh zbranih obvestilih so ga izpustili iz pridržanja in ga zaradi slabega počutja z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer so mu nudili zdravniško oskrbo.

O dejanju so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Mariboru in državnega tožilca okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, ki je usmerjal predkazenski postopek.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so opravili ogled kraja kaznivega dejanja. Po do zdaj zbranih obvestilih kaže na to, da gre za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, za katero je predpisana zaporna kazen od enega do osem let.