Moški se je drugič po pomoč na policijo zatekel pred tremi meseci. Policistom pa je pokazal poškodbo na nogi in začeli so ukrepati. Foto: MMC RTV SLO
Moški se je drugič po pomoč na policijo zatekel pred tremi meseci. Policistom pa je pokazal poškodbo na nogi in začeli so ukrepati. Foto: MMC RTV SLO
Primer suženjstva: Policija sumila na samopoškodbo

Pred štirimi leti je moški prišel na policijo in pokazal poškodbo. Policisti so sumili, da gre za samopoškodbo zaradi izplačila zavarovalnine. Sum je bil nato ovržen, zavarovalnina pa izplačana.

Moški se je drugič po pomoč na policijo zatekel pred tremi meseci. Policistom pa je pokazal poškodbo na nogi in začeli so ukrepati. Najdlje naj bi se zadrževal pri družini v novomeškem Žabjaku.

Policisti so privedli dva osumljenca, za katera pa je tožilec presodil, da ni pripornih razlogov, zato sta na prostosti. Kriminalisti naj bi bili, ko so pred tremi meseci izvedeli za primer, tako ogorčeni, da so o tem nameravali obvestiti javnost in varuhinjo človekovih pravic.

Tožilec naj bi pogrešal le dokument povezan s socialno pomočjo
Na novomeškem tožilstvu zadeve ne komentirajo, vodja tožilstva pa vztraja, da zaradi interesa preiskave v predkazenskem postopku, ne dajejo izjav. So pa ovadbo vrnili novomeški policiji v dopolnitev. Roman Križan iz sektorja kriminalistične policije v Novem mestu je pojasnil, da bodo dejstva ugotovili tako, da bodo opravili posamezne razgovore. So pa zadevo že skoraj zaključili in bodo v teh dneh poslali poročilo na okrožnem državno tožilstvo. Tožilec naj bi pogrešal en sam dokument, povezan s socialno pomočjo, ki jo je prejemala domnevna žrtev, še poroča TV Slovenija.

Bojan Klobučar brata, za namestitev katerega je poskrbela nevladna organizacija, pokliče vsak dan, obiskal pa ga ni, saj ne ve, kje je. Pojasnil je, da nikoli ni nič rekel, govoril je, da mu je dobro. Na obisk pa je vedno prišel le za kratek čas, saj so ga po petih ali desetih minutah vedno odpeljali.

Družina ima novega pomočnika
Eden od osumljencev, Bojan Brajdič je zanikal, da bi mučil in zlorabljal moškega. Za Pop TV je dejal, da mu ni odrezal prsta, in da mu ni skrivil niti lasu. Čopič, kot so ga klicali, pa naj bi k njim prišel šele pred enim letom in pol in ne pred osmimi leti. V hišo so ga sprejeli, tako Brajdič, ker se jim je smilil, v zameno za hišna dela, pa so mu dali hrano in pijačo ter nekaj denarja. Brajdič je dodal, da je Čopič lahko odšel, kamor je želel, da bo živel pri njih, pa naj bi se odločil sam. Ima pa družina Brajdič že novega pomočnika, moškega s Slovaške, ki je pri njih že en mesec in pol.

Primer suženjstva: Policija sumila na samopoškodbo