Policisti bodo v maratonu med 18. in 6. uro v nedeljo zjutraj voznike kontrolirali na 360 lokacijah po državi. Foto: BoBo
Policisti bodo v maratonu med 18. in 6. uro v nedeljo zjutraj voznike kontrolirali na 360 lokacijah po državi. Foto: BoBo

"Sinoči so naši policisti pričakovali, da bodo njihov delovnik najbolj zaznamovale razmere v prometu zaradi sneženja. Snežiti je pri nas začelo šele po polnoči, do takrat pa so lahko spremljali prav neverjetno zgodbo treh moških iz Kranja, ki so bili več kot odločeni, da se iz Metlike pripeljejo v Kranj," so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti policijske postaje Metlika so v sredo ob 21. uri na lokalni cesti v bližini Drašičev ustavili voznika kombiniranega vozila kranjskih registrskih oznak, v katerem sta bila še dva potnika. 34-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligrama alkohola, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Isti kombi so čez uro in pol ustavili na Belokranjski cesti v Novem mestu. Tokrat je bil za volanom drugi izmed trojice, ki je prav tako kazal znake alkoholiziranosti. Novomeški policisti so ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligrama alkohola. Tudi njemu so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

"Morda so razmišljali, da jim v tretje vendarle uspe, pa tudi smola s policijsko kontrolo bi se morala končati, zato je za volan sedel še zadnji izmed trojice, ki je takrat še imel v žepu vozniško," so sporočili s policije. A so kombi v Ločni novomeški prometniki ustavili še enkrat. Tokrat je vozil 58-letnik, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligrama alkohola, zato je tudi on ostal brez vozniškega dovoljenja in dobil prepoved vožnje.

Takrat so Kranjčani le poklicali taksislužbo, ki jih je varno pripeljala domov. "Tokrat jim ni preostalo drugega in končno so le sprejeli pravilno odločitev, ki bi jo morali že v Drašičih," so v sporočilu za javnost zapisali na policiji.

Policija je vsem trem voznikom napisala obdolžilne predloge in jih posredovala sodišču, so še sporočili s PU-ja Novo mesto.