Foto: BoBo
Foto: BoBo

Da je učenec OŠ Šmarje pri Kopru v četrtek v šolo prinesel kladivo, vrstniku sledil do stranišča in nato napadel drugega učenca, je prvi poročal portal Regional Obala.

Kot je za Prvi poročala Jasna Preskar, naj bi učenec po neuradnih podatkih prvi dan novega leta izbranim učencem in učiteljem poslal sporočilo, da jih bo pobil, včeraj pa prišel v šolo s kladivom in na stranišču napadel vrstnika. Ker so se učenci in njihovi starši prestrašili grozilnih pisem, so o tem obvestili šolo in center za socialno delo. Štiri dni pozneje se je zgodil napad. Ravnatelj šole je dejal, da niso bili obveščeni o nobenih grožnjah.

"Prva skrb je bila oskrba poškodovanega otroka in istočasno skrb, zaščita otroka, ki je povzročil poškodbo, tako da smo ga izolirali od preostalih," je za TV Slovenija dejal ravnatelj OŠ Šmarje pri Kopru Simon Dražič. Da je deček pred dnevi grozil, na šoli niso potrdili. "To ne drži, ta informacija ne drži. Deček ni z nobenimi pismi, vsaj mi ne vemo za njih, opozarjal, da bo kogar koli ubil ali kar koli takega."

Poškodovani otrok je že v domači oskrbi, storilca pa so umaknili iz šole in tudi iz domačega okolja. "Za otroka je poskrbljeno," je za TV Slovenija dejala Tjaša Rodman, direktorica centra za socialno delo južna Primorska. "Je na varnem, je umaknjen iz domačega in šolskega okolja v instituciji, ki mu bo ponudila vse oblike pomoči, ki jih potrebuje."

O dogodku so na šoli takoj obvestili starše in se pogovorili z učenci od šestega do devetega razreda. Pojasnili so jim, kaj se je zgodilo, in jih skušali pomiriti. V pogovorih je sodelovala tudi policistka. Z zunanjimi institucijami se poleg tega dogovarjajo za psihološko podporo otrokom in za pomoč policije.

Ravnatelj je staršem v sporočilu še zagotovil, da bodo naredili vse, da se bodo otroci na šoli znova počutili varne. Na centru za socialno delo so povedali, da so že sestavili delovno skupino, ki sodeluje z vsemi udeleženimi.

Učenec s kladivom udaril drugega učenca