Zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je odločil, da Esad Ramić ostaja v enomesečnem priporu. Foto: MMC RTV SLO
Zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je odločil, da Esad Ramić ostaja v enomesečnem priporu. Foto: MMC RTV SLO

Ramić je v priporu, ker je v povezavi z afero o domnevnem podkupovanju celjskega sodnika Milka Škoberneta osumljen posredništva pri podkupovanju. Na ljubljanskem okrožnem sodišču so po obravnavi pritožbe Ramićevega zagvornika odločili, da tudi Ramić ostaja v enomesečnem priporu.

Ramićev odvetnik Rafael Mohorko je pojasnil, da je o negativni odločitvi sodišča za zdaj seznanjen iz medijev. Napovedal pa je, da bo v zvezi s tem uporabil "vsa pravna sredstva, ki so na razpolago". Tako bo v zvezi s tem na vrhovno sodišče naslovil zahtevo za varstvo zakonitosti.

Škobernetov odvetnik bo šel do vrhovnega sodišča
Tožilstvo je enomesečni pripor sicer zahtevalo tudi za sodnika Škoberneta, njegov odvetnik Tomaž Bromše pa je po sredini odločitvi sodišča, da sodniku ne odpravi pripora, prav tako napovedal, da bo na vrhovno sodišče naslovil zahtevo za varstvo zakonitosti. Hkrati je napovedal tudi pritožbo na ustavno sodišče.

V kriminalistični akciji sredi prejšnjega tedna je bil zaradi suma vpletenosti v zadevo poleg Škoberneta in Ramića pridržan tudi direktor podjetja Komunala Laško Marjan Salobir. Preiskovalni sodnik je Škobernetu in Ramiću v petek odredil enomesečni pripor, zoper Salobirja pa tožilstvo ni podalo predloga za pripor.

Škoberneta naj bi pridržali zaradi suma, da je v zameno za podkupnino odpravil mednarodno tiralico za Esada Ćehajića, osumljenca kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo in goljufijami.