Streljanje in požar v Šmihelu

Policisti PU-ja Novo mesto so v izjavi za javnost pojasnili nekaj več podrobnosti dogodka. Prve policijske patrulje so v naselju Šmihel najprej odvzele prostost 51-letnemu osumljencu streljanja in vzpostavile javni red in mir, da so lahko nato varno posredovali tudi reševalci, ki so na urgenco odpeljali poškodovanca.

Po navedbah policistov gre za otroka, ki ni v smrtni nevarnosti in je bil, kot kaže, naključna žrtev streljanja.

Po dogodku se je na novomeški urgenci zglasilo še nekaj ljudi z lažjimi poškodbami, kako so se poškodovali, pa policisti še ugotavljajo.

Policija je na urgenco napotila tudi del sil, da preprečijo morebitne kršitve javnega reda in miru ter stopnjevanje nasilja.

Posredovali so tudi gasilci, ki so omejili in pogasili požar stanovanjske hiše, kjer je po prvih ocenah škode za približno 20 tisoč evrov. Policisti sumijo, da gre za maščevalni odziv preostalih prebivalcev naselja na streljanje. V njej prebiva 51-letni osumljenec, ki so ga v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja, zdaj pa je v policijskem pridržanju.

Kriminalisti policijske uprave Novo mesto opravljajo ogled kraja in izvajajo druga nujna preiskovalna dejanja zaradi suma kaznivih dejanj poskusov uboja in požiga.

Na območju Novega mesta je povečano število policistov, poleg policistov novomeške policijske postaje še policisti iz prometne policije in vodniki službenih psov. Pomagajo tudi patrulje državne specializirane enote za nadzor državne meje. Popoldne so aktivirali tudi policijski helikopter, o dogodku pa obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca.