Javnomnenjska podpora vstopu Hrvaške v EU je precej visoka. Foto: MMC RTV SLO
Javnomnenjska podpora vstopu Hrvaške v EU je precej visoka. Foto: MMC RTV SLO

Kot so pokazali izidi Delove ankete, bi na morebitnem referendumu o potrditvi vstopa Hrvaške v EU 65,3 odstotka vprašanih potrditev podprlo, 27,4 odstotka bi glasovalo proti, 7,3 odstotka pa je ostalo neodločenih. V anketi je odgovarjalo 455 ljudi.

Že v MMC-jevi spletni anketi pa so naši uporabniki menili, da zadnji dogovor premierjev Boruta Pahorja in Jadranke Kosor ne bo vodil k rešitvi mejnega spora - tega mnenja je bilo 53 odstotkov vprašanih, da bo spor na ta način rešen, je verjelo 35 odstotkov, 12 odstotkov je ostalo neodločenih. Še mnogo bolj pesimistični so bralci Mladine - dobrih 75 odstotkov jih ne verjame, da bi bili sosedi pred rešitvijo mejnega spora.

Želite o slovensko-hrvaškem reševanju meje izvedeti več? V ponedeljkovi oddaji Polemika bodo pravni strokovnjaki odgovarjali na vaša vprašanja, ki jih lahko postavite tukaj.

Kaj pa javnost meni o možnosti, da bi o dokončni rešitvi obmejnega vprašanja v Piranskem zalivu odločali na referendumu? Kot meni 53,3 odstotka bralcev Mladine, je to ustrezna rešitev, 40,4 odstotka se z njo ne strinja, 6,3 odstotka vprašanih pa ostaja neodločenih.

Reševanje mejnega spora s Hrvaško bo tudi tema današnjih poslanskih vprašanj premierju Borutu Pahorju.