Dolg Adrie Airways naj bi sicer znašal do 80 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO
Dolg Adrie Airways naj bi sicer znašal do 80 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO

Osnutek vsebuje ključne ukrepe prestrukturiranja, dokončen načrt prestrukturiranja pa bo pripravljen v začetku maja. Novo vodstvo Adrie se je prvič sestalo z vsemi štirimi sindikati v podjetju, na sestanku pa so podrobneje opredelili ukrepe na posameznih področjih. Vodstvo je sindikatom predstavilo tudi časovni okvir posameznih ukrepov in njihove pričakovane učinke letos in prihodnje leto.

Eden izmed ciljev novega vodstva je tudi ureditev razmer na delovno-pravnem področju, zato je vodstvo odpovedalo kolektivne pogodbe in predložilo nove predloge kolektivnih pogodb. Vodstvo se bo tako s sindikati znova sestalo in poskušalo doseči dogovor.

Dolg Adrie Airways naj bi sicer znašal do 80 milijonov evrov, dobaviteljem pa naj bi družba dolgovala 20 milijonov evrov. Revidirano poročilo o poslovanju naj bi bilo znano po maju, a naj bi Adria lani pridelala 12 milijonov evrov izgube.

Glavni izvršni direktor Adrie Klemen Boštjančič je o poslovanju dejal, da družba ne posluje pozitivno, a tudi ni bilo načrtovano, da bi bilo tako v zimskih mesecih. Dejavnost Adrie je sezonska, visoka sezona pa je poleti, je pojasnil.