Dušan Gomboc je četrti generalni direktor Aha Mure. Foto: BoBo
Dušan Gomboc je četrti generalni direktor Aha Mure. Foto: BoBo

Poleg Gomboca bo nove delovne dolžnosti prevzela tudi Lilijana Kocbek, ki bo nova komercialna in tržna direktorica, soustanoviteljica Mojca Lukančič pa ostaja vključena v proces prestrukturiranja in izvedbe strategije.

Finančno prestrukturiranje naj bi se končalo marca in naj bi po besedah Lukančičeve Aha Muro "postavilo med glavne akterje v modni industriji in Evropi". Dodala je, da je Aha Mura na trgu dejavna bolj kot kadar koli prej in da je cilj družbe pritegniti čim več kupcev, ki si želijo najvišje stopnje kakovosti.

Gomboc, ki bo že četrti generalni direktor družbe, je svojo kariero začel v "stari" Muri, nato pa je delal pri Murinem partnerju v Nemčiji, V Slovenijo se je vrnil pol leta pred stečajem Mure in delal kot tesen sodelavec takratnega prokurista Zdenka Podlesnika. Po stečaju oktobra 2009 je bil v ekipi Bojana Starmana, ki je prevzela vodenje družbe Mura in partnerji (ta je nastala na pogorišču nekdanje Mure), ko pa je Muro in partnerje kupila skupina Aha, (s tem je nastala Aha Mura) je skrbel za organizacijo in kakovost proizvodnje v podjetju.

Prvi generalni direktor Aha Mure je bil od poletja leta 2011 Milan Mörec, oktobra 2012 ga je nasledil Matjaž Hudopisk, njega pa oktobra lani Damir Kočan.

Durs je za Aha Muro nedavno predlagal stečaj.