Foto:
Foto:
Kdaj lepša prihodnost za nekdanje Alpinine delavke?

Po zadnjih informacijah sodeč, naj bi se za proizvodnjo v obratu zanimala tudi skupina zamejskih podjetnikov. Ti komunicirajo z nekim italijanskim podjetjem, ki se sicer ne ukvarja s čevljarstvom, napovedujejo pa zaposlitev od 50 do 100 delavcev, je povedal Poljšak.

Ajdovska občina je pripravljena za zaposlitev odpuščenih delavk najeti tudi bančna posojila, je dodal Poljšak. Od 127 nekdanjih zaposlenih delavcev jih je na zavodu za zaposlovanje še vedno prijavljenih 98, le 15 se jih je prekvalificiralo.

Selitev proizvodnje iz Romunije
Podžupan občine Ajdovščina Silvester Pelhan pa je povedal, da sta trenutno najresnejša interesenta za nakup propadlega Alpininega obrata dve podjetji. Za stavbo se zanima podjetnik iz Radomelj, ki naj bi na Col prenesel del proizvodnje fasciklov. Za objekt na Colu pa je po besedah podžupana pripravljen plačati le 60 milijonov tolarjev, zaposlili pa bi 75 delavcev.

Zanimanje za nekdanje prostore je pokazalo tudi belgijsko podjetje, ki bi na Colu proizvajalo zavese. Opravili so že ogled obrata, ta jim ustreza, le cena naj bi bila previsoka. "Zanimivo je, da bi Belgijci prenesli na Col proizvodnjo zaves iz Romunije. Pravijo, da bi zaposlili od 80 do 90 ljudi," je še povedal Pelhan.