Bobinca neuradno sumijo zlorabe notranjih informacij. Foto: BoBo
Bobinca neuradno sumijo zlorabe notranjih informacij. Foto: BoBo

Agencija (ATVP) naj bi Gorenje in Bobinca ovadila po tem, ko so tako iz kabineta premierja kot v Gorenju potrdili, da je Bobinac premierja Mira Cerarja seznanil s skrbnim pregledom japonske korporacije Panasonic, ki naj bi bila pripravljena kupiti večji delež Gorenja, je poročal Radio Slovenija.

Tako očitno obstaja sum zlorabe notranje informacije. Predsednik vlade namreč ni poklicana oseba, ki bi morala vedeti za cenovno občutljive informacije. ATVP sicer ne razkriva podrobnosti. "V zvezi s tem postopkom je agencija na okrožno državno tožilstvo, zaradi suma zlorabe notranje informacije, podala kazensko ovadbo," je povedala namestnica direktorja agencije Anka Čadež.
Spomnimo, cena delnice Gorenja je že nekaj mesecev strmo rasla, čeprav za to ni bilo jasnih javnih podatkov. Julija pa je nato prišlo na plan, da bo Panasonic opravil skrbni pregled Gorenja, za primer, če bi se v njem odločil povečati lastniški delež. Gorenje se je odločilo za odloženo objavo tega dogodka, kar pomeni, da je novico o tem objavilo dva tedna po tem, ko je pogodbo s Panasonicom že podpisalo. Odločitev o odloženi objavi je sprožila veliko polemik, še več prahu je sprožila novica, da je Bobinac o skrbnem pregledu obvestil premierja.