Neizpolnjene obljube Vegradovega vodstva bi lahko, po neuradnih informacijah, ustavile delo na nekaterih gradbiščih. Foto: MMC RTV SLO
Neizpolnjene obljube Vegradovega vodstva bi lahko, po neuradnih informacijah, ustavile delo na nekaterih gradbiščih. Foto: MMC RTV SLO

Potem ko zaposleni v velenjski družbi v petek niso dobili obljubljenih plač za mesec februar, so iz Vegrada sporočili, da bodo prilivi zaposlenim nakazani danes oziroma v torek, odvisno od plačilnega prometa. Družba je likvidnostna sredstva za plače zagotovila že v prejšnjem tednu, navajajo v podjetju.

Vegrad ima zaradi likvidnostnih težav, ki se javno odmevnejše od blokade podjetniških računov v začetku februarja, tudi vseskozi težave z izplačili plač zaposlenim. Glavna direktorica družbe Hilda Tovšak je še v četrtek na novinarski konferenci ob predstavitvi gradnje ljubljanskih Celovških dvorov zagotavljala, da bodo zaposleni dobili plače v petek, vendar te nato niso bile nakazane.

V podjetju menijo, da se bo likvidnostna situacija družbe izboljšala, ko bodo prodane nepremičninske enote v Celovških dvorih. Kupcem je od 833 stanovanj na voljo še okoli 230 stanovanj. Podjetje letos načrtuje manjšo realizacijo kot lani, zaradi česar se bo po napovedih vodstva podjetja s 1.700 na okoli tisoč zmanjšalo tudi število zaposlenih, ki jim podjetje še vedno dolguje lanski regres, zaposlenim v režiji pa tudi del decembrskih plač.