Foto:
Foto:
Lastniki podpirajo upravo družbe Comet.

Za zdaj ne bodo odpuščali

Kljub napovedani preselitvi Comet za zdaj ne razmišlja o odpuščanju delavcev. Stavkajoči delavci so sicer danes uresničili napoved in predsedniku uprave ter dvema strokovnima sodelavcema, ki sodelujeta pri pogajanjih, preprečili vstop v poslovno stavbo.

Poslovni sekretar družbe je povedal, da uprava trenutno deluje na rezervni lokaciji. 150 delavcev sicer stavka že teden dni, zagrozili pa so, da bodo začeli odstranjevati kamere za nadzor tehnološkega procesa.

Stavkovni odbor zahteva zvišanje plač v vseh tarifnih razredih, ki ne dosegajo zakonskega minimuma, uprava pa vztraja pri uvedbi motivacijskega sistema.

Kad in Zlata moneta podpirata upravo
Upravi Cometa sta sicer izrazila podporo večja lastnika: Kapitalska družba, ki ima v lasti 23 odstotkov delnic, in Zlata moneta z 18-odstotnim deležem. V Kadu so prepričani, da podjetje dela dobro, od svoje naložbe pa pričakujejo dolgoročne pozitivne učinke.

Iz Zlate monete pa so sporočili, da je Comet izredno pomembna družba, ki ji bo uspelo prebroditi trenutni zaplet z enim od sindikatov. Uprava, ki je doslej uresničevala tako poslovne cilje kot zagotavljala družbeno odgovornost, ima po njihovem prepričanju dovolj izkušenj, znanja in tudi uspehov za mandat, ki so ji ga zaupali.