Delavci v izplačilo plač ne verjamejo več. Foto: MMC RTV SLO
Delavci v izplačilo plač ne verjamejo več. Foto: MMC RTV SLO

Izvršni odbor podjetniškega sindikata v CPL-ju, ki deluje v okviru Konfederacije sindikatov Slovenije Pergam, glede na to, da pogodbene zaveze niso bile izpolnjene, obljubam o izplačilu ne verjame več. Sindikat bo tako predlagal uvedbo stečaja CPL-ja, je povedal pravni svetovalec pri Pergamu Aljoša Čeč.

Predlog bodo po njegovih besedah vložili v začetku prihodnjega tedna, potem ko bodo z odvetniško pisarno, s katero sodelujejo, pripravili dokumentacijo.

Podjetje ni izpolnilo dogovora, ki so ga prejšnji teden sklenili za prekinitev stavke. "Glede na vse neplačane terjatve do delavcev se bojimo, da vsak dan, ki mine, pomeni manjšo možnost poplačila," je povedal Čeč. Dogovor je med drugim predvideval, da delavci prekinejo stavko in so do izpolnitve obveznosti doma na čakanju s polnim nadomestilom plače. Na izplačilo obveznosti so bili pripravljeni počakati do vključno 29. novembra.

Dolgujejo okoli 1,6 milijona evrov
Podjetje nekaj več kot 300 delavcem dolguje zadnji dve plači, socialne prispevke in nekatere odtegljaje od plač. Skupni znesek teh terjatev naj bi znašal okoli 1,6 milijona evrov.

Kaj se bo zgodilo z ljubljansko komunalo?
Sindikat se boji tudi za usodo hčerinske družbe Komunalno podjetje Ljubljana (KPL), kjer so delavci sicer plače dobili, bojijo pa se, da je glede na dogajanje v CPL-ju ogrožen tudi KPL, je še povedal Čeč.