Za dividende bo namenjeno več, kot je bilo predvideno. Foto: MMC RTV SLO
Za dividende bo namenjeno več, kot je bilo predvideno. Foto: MMC RTV SLO

Za izplačilo dividend bodo tako namenili 2,6 milijona evrov in ne 1,8 milijona evrov, kot sta prvotno predlagala uprava in nadzorni svet. Delničarji bodo prejeli 0,63 evra na delnico.

Za izplačilo dividend lastnikom prednostnih delnic bo namenjeno 1,4 milijona evrov. Za druge rezerve pa bodo namenili 466.120 evrov od skupnega bilančnega dobička za poslovno leto 2009, so še sporočili z Aerodoroma Ljubljana.

Uprava družbe z Zmagom Skobirjem na čelu je predlagala, da za izplačilo dividend namenijo 1,8 milijona evrov oziroma 0,43 evra na delnico. Toda delničarji so izglasovali voljo države, ki ima v Aerodromu neposredno skupaj (vključujoč navadne in prednostne delnice) 50,67-odstotni lastniški delež.

Lansko poslovno leto slabše
Po seznanitvi z lanskim poslovanjem, ko družba zaradi poslabšanja gospodarskih razmer in posledično upada prometa ni dosegla rezultatov iz leta 2008, so delničarji Aerodroma Ljubljana podelili razrešnico upravi in nadzornemu svetu za leto 2009, potrdili spremembe in dopolnitve statuta ter za revizorja za tekoče poslovno leto imenovali revizijsko družbo Deloitte revizija iz Ljubljane.