Dravske elektrarne zahtevajo čimprejšnje vračilo dolga. Foto: Dravske elektrarne
Dravske elektrarne zahtevajo čimprejšnje vračilo dolga. Foto: Dravske elektrarne
Nov direktor Dravskih elektrarn

Damijana Koletnika, ki je moral odstopiti zaradi odobritve spornega posojila 21 milijonov evrov družbi Zvon Ena Holding, je za šest mesecev nasledil Andrej Tumpej, sicer izvršni direktor za tehnično področje v družbi. V dveh mesecih bodo objavili razpis za novega direktorja družbe.

Rok za vrnitev posojila se je sicer iztekel zadnjega marca, zato so danes nadzorniki obravnavali prošnjo Zvona za podaljšanje posojila in jo zavrnili. Mariborsko finančno družbo, ki je v večinski lasti mariborske nadškofije, so pozvali k takojšnjemu plačilu glavnice in zamudnih obresti.

Hkrati so nadzorniki, ki jih vodi eden izmed dveh direktorjev Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) Viljem Pozeb, upravo Zvona obvestili, naj jim najpozneje do 15. aprila pošlje ustrezno dokumentacijo z navedbo neobremenjenih likvidnostnih papirjev, ki so jih pripravljeni dati v dodatno zavarovanje posojila.

Koletnik odstopil zaradi nemogočih razmer
Kot je znano, je nadzorni svet DEM-a nedavno zahteval izredno revizijo poslovanja družbe, v kateri naj bi bilo ugotovljenih veliko nepravilnosti, med njimi tudi omenjeno posojilo Zvonu. Koletnik je odstopno izjavo podal v petek, še pred današnjo sejo nadzornega sveta, na kateri bi ga najverjetneje čakala razrešitev.

Sam je sicer prepričan, da gre za politično gonjo proti njemu, za odstop pa se je odločil, ker je v takih razmerah nemogoče delati, saj po njegovem mnenju ni več nikakršne podpore za razvojne projekte družbe, za katere se je zavzel ob nastopu svojega mandata.

T. K.

Nov direktor Dravskih elektrarn