DUTB bo v prihodnjih dneh začel prodajati okoli dva tisoč nepremičnin. Foto: MMC RTV SLO
DUTB bo v prihodnjih dneh začel prodajati okoli dva tisoč nepremičnin. Foto: MMC RTV SLO
false
Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel meni, da so reference izbranega konzorcija vprašljive. Foto: BoBo

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je aprila objavila javno naročilo za posredovanje pri prodaji nepremičnin, na katerih je vknjižena zastavna pravica DUTB-ja. Gre predvsem za posredovanje pri prodaji nepremičnin, ki so v stečajnih ali drugih insolvenčnih postopkih, je poročal časopis Dnevnik.

Število nepremičnin, ki bodo na prodaj, po navedbah DUTB-ja ni znano, po pisanju Dnevnika pa naj bi šlo za okoli dva tisoč nepremičnin, vrednost javnega naročila pa je ocenjena na okoli 800 tisoč evrov.

Na razpisu izbran slabši ponudnik?
Na javnem razpisu so do 1. junija na DUTB-ju prejeli dve ponudbi, in sicer prvo je pripravil konzorcij ljubljanskih nepremičninskih družb ABC nepremičnine ter Mreže nepremičnin in Metropole IN. V drugem konzorciju pa so ljubljanska Nepremičninska družba kot vodilni partner, družba REM Immobilienmakler GmbH & CO KG s sedežem na Dunaju in ptujska družba Nepremičninske storitve.

Na slabi banki so izbrali slednjega, Dnevnik pa ob tem dejstvu poudarja, da so to storili, čeprav je njihova provizija od tri- do devetkrat višja od neizbranega konzorcija. Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel postopka javnega naročanja ne more komentirati, a po njegovem mnenju so zelo vprašljive tudi reference izbranega konzorcija o številu sklenjenih poslov pri prodaji nepremičnin na avstrijskem trgu.