Delodajalci so Pahorja posebej opozorili na težavo slovenskih bank. Foto: MMC RTV SLO
Delodajalci so Pahorja posebej opozorili na težavo slovenskih bank. Foto: MMC RTV SLO
Pahor z gospodarstveniki

"Tako kot sem dal besedo sindikatom, da bomo izven paketa sprejeli zakon o minimalni plači, ne glede na to, da so imeli delodajalci pripombe, sem danes dal besedo, da bomo šli v smer dvigovanja kazalcev konkurenčnosti, tudi če bodo sindikati temu nasprotovali," je po sestanku s predstavniki delodajalskih organizacij in menedžerjev v Ljubljani dejal premier.

Pahor je potrdil, da bo vlada v četrtek sprejela program stabilnosti in predloga zakona o minimalni plači ter sprememb zakona o dohodnini. S tem bo vlada "tudi formalno začela implementirati ukrepe izhodne strategije, ki bo v celoti sprejeta do začetka prihodnjega meseca in jo bo vlada poslala v državni zbor", je dodal premier.

Nujno spremeniti delovno zakonodajo, težava tudi likvidnost
Delodajalci so Pahorja med drugim opozorili na nujnost sprememb delovne zakonodaje za uveljavljanje politike varne prožnosti, na težavo likvidnosti gospodarstva in nujnost sprejetja tudi drugih ukrepov za povečanje konkurenčnosti podjetij.

Pri likvidnosti so posebej opozorili na težavo slovenskih bank, ki so po besedah predsednika Združenja Manager Aleksandra Svetelška na slovenskem trgu, kar se tiče pogojev za pridobitev posojil in obrestne mere, nekonkurenčne glede na tuje banke.

Pahor z gospodarstveniki