Pogajalska skupina uprave Hita in stavkovni odbor novogoriške enote v pogajanjih nista dosegla dogovora. Foto: MMC RTV SLO
Pogajalska skupina uprave Hita in stavkovni odbor novogoriške enote v pogajanjih nista dosegla dogovora. Foto: MMC RTV SLO
Stavka v Hitu

Sindikata igralniških delavcev Slovenije sta že dopoldne napovedala, da če dogovora o 12 stavkovnih zahtevah ne bo, bodo igralniški delavci začeli triurno stavko. "Do dogovora med upravo in sindikati ni prišlo. Pogajanja se bodo nadaljevala v četrtek. Stavka se bo začela ob 22. uri in bo trajala do enih. Potekala bo v igralnicah Perla in Park. Stavkala bo večina članov sindikata. Zaposleni bodo stavkali na delovnih mestih," je povedal predsednik stavkovnega odbora Iztok Černigoj. "Stavkale bodo vse naprave v igralnici, tudi avtomati," je dodal član generalnega stavkovnega odbora Zoran Vetrih.

Razlog za stavko: uprava novogoriškega igralniškega podjetja je konec oktobra enostransko odpovedala podjetniško kolektivno pogodbo in sporazum o delovnem času za zaposlene v igralništvu. Glavni zahtevi sindikata sta preklic odpovedi obeh dokumentov in začetek pogajanj.

Ob tem upravi Hita med drugim očitajo še kršenje podjetniške kolektivne pogodbe in zakonov glede zdravja in varstva pri delu ter neupoštevanje mnenja sindikata pri sanacijskem programu. Vodstvo Hita zahteve zavrača kot neutemeljene, češ da izpolnjuje vse obveznosti do zaposlenih in ne krši določb, navedenih v stavkovnih zahtevah.

Stavko bodo 21. novembra podaljšali na šest, 28. novembra pa na 12 ur. Če uprava sindikalnih stavkovnih zahtev ne bo izpolnila, nameravajo stavkati tudi v decembru. Radio Slovenija medtem poroča, da naj bi iz krogov blizu upravi neuradno izvedeli, da je stavka odpovedana.

Stavka v Hitu