Hit je lani ustvaril osem milijonov evrov izgube, letos pa iz tekočega poslovanja mesečno ustvari okoli milijon evrov izgube. Foto: MMC RTV SLO
Hit je lani ustvaril osem milijonov evrov izgube, letos pa iz tekočega poslovanja mesečno ustvari okoli milijon evrov izgube. Foto: MMC RTV SLO

Odpoved podjetniške kolektivne pogodbe in sporazuma o delovnem času je urava Hita trem sindikatom, GIT-u, SIDS-ju in Vrbi, poslala v četrtek, za stavko pa so se odločili v prvih treh sindikatih. Pojasnilo za ravnanje uprave so sanacijski ukrepi, ki so jih oktobra potrdili nadzorniki.

"Napoved stavke temelji na sprejetih aktivnostih uprave, ki jih je na podlagi načrta kratkoročnih in srednjeročnih ukrepov za stabilizacijo poslovanja potrdil nadzorni svet družbe in upravi naložil njihovo izvajanje. Uprava družbe bo preučila utemeljenost stavkovnih zahtev in ukrepala v skladu z zakonodajo ter v zaščito interesov družbe Hit," so sporočili iz družbe.

"Smiselno začeti nova pogajanja"
Kot so namreč pojasnili v družbi, pogajanja niso privedla do želenega cilja, nadaljevanje pogajanj pa tako ni smiselno. Po mnenju uprave bi zato bilo bolj smiselno začeti nova pogajanja. Določila kolektivne pogodbe v obsegu, kot so veljala doslej, še vedno veljajo in zavezujejo družbo v koledarskem letu 2010 oziroma do sprejetja nove podjetniške kolektivne pogodbe.

Hit je lani ustvaril osem milijonov evrov izgube, letos pa iz tekočega poslovanja mesečno ustvari okoli milijon evrov izgube.