Jože Hebar. Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Jože Hebar. Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

"Nadzorni svet družbe Elektro Maribor se je s predsednikom uprave družbe Elektro Maribor sporazumno dogovoril za predčasno prenehanje mandata. Predsedniku uprave Jožetu Hebarju tako preneha mandat 5. aprila," so zapisali v sporočilu za javnost.

Jure Boček bo tako opravljal funkcijo predsednika uprave do imenovanja nove uprave družbe Elektro Maribor. V tem času ne bo deloval kot član nadzornega sveta. Boček je univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, ki je od leta 2009 zaposlen v družbi Adesco, kjer je tehnični direktor, so še navedli.

Hebar je mariborskega elektrodistributerja vodil po tem, ko je moral sredi novembra 2021 mesto predsednika uprave po devetih letih vodenja zapustiti Boris Sovič. Nadzorni svet družbe ga je namreč na izredni seji razrešil iz poslovnih razlogov in na njegovo mesto kot vršilca dolžnosti postavil Hebarja, dotedanjega predsednika nadzornega sveta družbe.

Sovič, sicer nekdanji mariborski župan iz vrst SD-ja, je vse razloge, zaradi katerih ga je nadzorni svet družbe razrešil, zavrnil in zatrdil, da je bila odločitev nadzornikov politično motivirana in sprejeta, še preden so bili znani razlogi zanjo.

Hebar je upravljal funkcijo predsednika uprave s polnimi pooblastili od 21. februarja 2022, ko ga je na to funkcijo imenoval nadzorni svet.