Nagrado gospodarstvenik Primorske 2012 so prejeli Alojz Jurjec (nagrada za življenjsko delo), Tomi Ilijaš (nagrada za posebne dosežke), Sonja Šinigoj (Saop), Marjeta in Marino Furlan (Intra Lighting), Igor Morgan (KMK BOX) in Sandi Ljutić (Sandiline). Nagrado primorski um sta prejela Mladen Frank in Štefko Miklavič. Foto: Matej Brajnik, Primorske novice
Nagrado gospodarstvenik Primorske 2012 so prejeli Alojz Jurjec (nagrada za življenjsko delo), Tomi Ilijaš (nagrada za posebne dosežke), Sonja Šinigoj (Saop), Marjeta in Marino Furlan (Intra Lighting), Igor Morgan (KMK BOX) in Sandi Ljutić (Sandiline). Nagrado primorski um sta prejela Mladen Frank in Štefko Miklavič. Foto: Matej Brajnik, Primorske novice
Gospodarstvenik Primorske 2012
Gospodarstvenik Primorske 2012 Foto: Matej Brajnik, Primorske novice

Nagrado za življenjsko delo je prejel Alojz Jurjec, nagrado gospodarstvenik Primorske 2012 pa Sonja Šinigoj (Saop), Marjeta in Marino Furlan (Intra Lighting), Igor Morgan (KMK BOX) in Sandi Ljutić (Sandiline). Nagrada za posebne dosežke je šla v roke Tomija Ilijaša (Arctur), nagrada primorski um pa v roke Mladena Franka in Štefka Miklaviča. Nagrajenci so predstavljeni v spodnji fotozgodbi.

Tri osrednje primorske medijske hiše Radio Koper, Televizija Koper – Capodistria in Primorske novice so podelile nagrade Gospodarstvenik Primorske za leto 2012.
Nagrado za življenjsko delo je prejel Alojz Jurjec, nagrade Gospodarstvenik Primorske 2012 pa Sonja Šinigoj (Saop), Marjeta in Marino Furlan (Intra Lighting), Igor Morgan (KMK BOX) in Sandi Ljutić (Sandiline). Nagrada za posebne dosežke je šla v roke Tomiju Ilijašu ( Arctur), nagradi Primorski um pa Mladenu Franku in Štefku Miklaviču. Nagrajenci so predstavljeni v spodnji fotozgodbi.
Prireditev je povezovala voditeljica Karin Sabadin, z nagrajenci pa se je pogovarjala novinarka TV Koper Helena Florenin Pasinato.
Okrogla miza o bančništvu, vstopu Hrvaške v EU ter etike vodenja uprav
Tudi letos je v okviru prireditve potekala okrogla miza z znanimi sogovorniki iz sveta gospodarstva, na kateri so se sogovorniki dotaknili bančništva, skorajšnjega vstopa Hrvaške v EU ter etike vodenja uprav. S Petrom Kraljičem, nekdanjim direktorjem svetovalne hiše McKinsey, Cvetko Selšek, predsednico upravnega odbora SKB banke, Ireno Prijovič, generalno sekretarko Združenja nadzornikov Slovenije in Enzom Smrekarjem, članom uprave Droge Kolinske se je pogovarjala novinarka Radia Koper Ingrid Kašca Bucik.
Za boljše počutje so tudi na tokratni podelitvi nagrad v novogoriškem Hitu, ki ga je neposredno prenašal Radio Koper, skrbeli glasbeni gostje, Podokničarji.
Podelitev nagrad pa si bodo lahko ogledali tudi gledalci TV Koper – Capodistria, in sicer v posebni četrtkovi oddaji Izostritev, ob 18. uri. Teden dni pozneje, v četrtek, 21. marca, ob 18.00, bodo oddajo posvetili še povzetku okrogle mize.
O nagradah
Gre za izbor najuspešnejših gospodarskih družb, zasebnikov in vodilnih osebnosti primorskega gospodarstva, ki se lahko pohvalijo z najboljšimi poslovnimi rezultati. Priznanje za posebne dosežke je nagrada za izjemen dosežek preteklega leta, nagrado Primorski um pa v sodelovanju z obema primorskima univerzama podeljujejo znanstveniku za uvajanje vrhunskega znanja v prakso. Sprva so imele ključno vlogo pri izbiri nagrajencev tri območne gospodarske zbornice, pred leti pa so se uredništva odločila, da nagrajenca samostojno in avtonomno izberejo novinarji in uredniki, ki so zagotovo najboljši poznavalci razmer in smernic v regijskem gospodarstvu.

Prireditev je povezovala voditeljica Karin Sabadin, z nagrajenci pa se je pogovarjala novinarka Televizije Koper Helena Florenin Pasinato.

Tudi letos je v okviru prireditve potekala okrogla miza z znanimi sogovorniki iz sveta gospodarstva, na kateri so se sogovorniki dotaknili bančništva, skorajšnjega vstopa Hrvaške v EU in etike vodenja uprav. S Petrom Kraljičem, nekdanjim direktorjem svetovalne hiše McKinsey, Cvetko Selšek, predsednico upravnega odbora SKB banke, Ireno Prijovič, generalno sekretarko Združenja nadzornikov Slovenije, in Enzom Smrekarjem, članom uprave Droge Kolinske, se je pogovarjala novinarka Radia Koper Ingrid Kašca Bucik.

Za boljše počutje so tudi na tokratni podelitvi nagrad v novogoriškem Hitu, ki jo je neposredno prenašal Radio Koper, skrbeli glasbeni gostje, Podokničarji.

Podelitev nagrad pa si bodo lahko ogledali tudi gledalci TV Koper - Capodistria, in sicer v posebni četrtkovi oddaji Izostritev ob 18. uri. Teden dni pozneje, v četrtek, 21. marca, ob 18. uri bodo oddajo posvetili še povzetku okrogle mize.

O nagradah
Gre za izbor najuspešnejših gospodarskih družb, zasebnikov in vodilnih osebnosti primorskega gospodarstva, ki se lahko pohvalijo z najboljšimi poslovnimi rezultati. Priznanje za posebne dosežke je nagrada za izjemen dosežek preteklega leta, nagrado primorski um pa v sodelovanju z obema primorskima univerzama podeljujejo znanstveniku za uvajanje vrhunskega znanja v prakso. Sprva so imele ključno vlogo pri izbiri nagrajencev tri območne gospodarske zbornice, pred leti pa so se uredništva odločila, da nagrajenca samostojno in avtonomno izberejo novinarji in uredniki, ki so zagotovo najboljši poznavalci razmer in smernic v regijskem gospodarstvu.