Predsednik nadzornega sveta družbe vsebine revizije ni želel komentirati Foto: RTV SLO
Predsednik nadzornega sveta družbe vsebine revizije ni želel komentirati Foto: RTV SLO

Revizijo je zahteval zdajšnji nadzorni svet Telekoma in jo bo obravnaval na prvi prihodnji seji, ki bo še ta mesec. Nadzorni svet bi namreč rad dobil vpogled v poslovanje družbe, obeta pa si razkritje morebitnih nepravilnosti v poslovanju, tudi glede sodelovanja švicarskega Badosa Consultinga in Mobitela, v katero naj bi bil vpleten Leonardo F. Peklar.

Mobitel Badosu plačeval vnaprej?
Revizija je po neuradnih podatkih pokazala, da je Mobitel Badosu vse posle plačal vnaprej, za kar naj bi odšteli nekaj sto milijonov tolarjev. Revizorji naj bi v poročilo zapisali, da je ta način plačevanja storitev v poslovnem svetu neobičajen. Kasneje naj bi se nekaj teh plačil vrnilo v Mobitel. Ni izključeno, da so bile nekatere pogodbe zgolj fiktivne. Zaslužek Badosa s posli za Mobitel naj bi bil na koncu med 100 in 200 milijoni tolarjev, je poročala TV Slovenija.

Predsednik nadzornega sveta Telekoma Miro Rozman vsebine 30 strani dolge revizije ni želel komentirati. Dodal je le, da ni izključeno, da bo nadzorni svet zahteval še dodatne informacije in analize. V petek naj bi potekala tudi ustanovna seja novega nadzornega sveta Mobitela, ki je bil imenovan julija.