Košorok je v gospodarskem odboru SDS-a odgovoren za energetiko. Foto: MMC RTV SLO
Košorok je v gospodarskem odboru SDS-a odgovoren za energetiko. Foto: MMC RTV SLO

Košorok je po imenovanju na čelo največjega energetskega sistema v državi dejal, da se mora HSE osredotočiti na vlaganja v nove proizvodne vire, tudi v tujini, predvsem na Balkanu.

Košoroka je na to mesto 24. avgusta postavil nadzorni svet HSE-ja, nasledil pa je Matjaža Janežiča, ki se mu je novembra iztekel mandat. Janežič je sicer položaj generalnega direktorja HSE-ja prevzel 5. novembra 2010. Pred njim je bil manj kot mesec dni na čelu družbe Viljem Pozeb, ki je kmalu po nastopu funkcije sam predlagal njeno sporazumno prenehanje. Pred njim je HSE vodil Borut Meh, dokler ga niso nadzorniki razrešili iz nekrivdnih razlogov.

Košoroka, ki je v gospodarskem odboru SDS-a odgovoren za energetiko, je na mestu direktorja Termoelektrarne Toplarne Ljubljana kot vršilec dolžnosti nadomestil Samo Lozej.

Skupina HSE je največja slovenska organizacija s področja elektroenergetike ter največji proizvajalec in trgovec z električno energijo na veleprodajnem trgu v Sloveniji. Pod eno blagovno znamko so združene hidroelektrarne, termoelektrarne in premogovnik, ki skupaj proizvedejo velik delež električne energije v Sloveniji.