Glede na pogodbe o nakupu, ob podpisu katerih so ljudje položili tudi aro, bi morala biti stanovanja vseljiva že septembra 2009. Foto: MMC RTV SLO
Glede na pogodbe o nakupu, ob podpisu katerih so ljudje položili tudi aro, bi morala biti stanovanja vseljiva že septembra 2009. Foto: MMC RTV SLO
Prazna stanovanja v Logatcu

Investitor, ajdovska družba Real invest, je v velikih dolgovih, lastnik podjetja Robert Horbat pa ljudi miri, da se bo vse uredilo, a številne skrbi, da bi podjetje končalo v stečaju, kupci pa bi ostali brez stanovanj in brez denarja, je za TV Slovenija poročal Matevž Podjed.

Bodo ostali brez stanovanj in kupnine?
Glede na pogodbe o nakupu, ob podpisu katerih so ljudje položili tudi aro, bi morala biti stanovanja vseljiva že septembra 2009. A še vedno niso končana, kdaj bodo, pa ne ve nihče. Investitorji so namreč težko dosegljivi in se kupcem ne oglašajo na telefon.

Ključna težava pa je, da so nekateri že plačali kupnino in so v zemljiški knjigi vpisani kot lastniki, a ima banka na isti nepremičnini hipoteko. Se lahko zgodi, da ljudje ostanejo brez stanovanj, če se banka odloči unovčiti garancijo? Horbat pravi: "Ne, ni nevarnosti. Mi zdaj pričakujemo to uporabno in takoj po pridobitvi uporabnega dovoljenja bomo takoj pobrali deset kupnin in se takoj zmanjša kredit do banke."

Investitorju zmanjkalo 50.000 evrov
Dodal je, da je zmanjkalo vsega 50 tisoč evrov. Že leto dni torej prosi za dokaj majhno vsoto, a očitno nima več kaj zastaviti. Vseeno obljublja: "Bomo dobili odobreno, tako imamo obljubljeno, v naslednjem tednu, in s tem bomo lahko zadevo pripeljali do uporabnega dovoljenja."

Še najbolje so se odločili tisti kupci stanovanj, ki so plačana stanovanja prevzeli nedokončana, jih uredili sami in si od Banke Koper, ki financira ta pet milijonov evrov vreden projekt, izborili izbrisne pobotnice za čisto lastništvo nepremičnin.

Prazna stanovanja v Logatcu