Pivovarna Laško, njene družbe in Infond Holding so se za prodajo odločli pred dvema mesecema. Foto: MMC RTV SLO
Pivovarna Laško, njene družbe in Infond Holding so se za prodajo odločli pred dvema mesecema. Foto: MMC RTV SLO

Lah ne more ne potrditi ne zanikati, ali je oddal ponudbo, saj so, kot je dejal, podpisali dokument oziroma zavezo, da se ne bo govorilo o ničemer, povezanim s postopkom prodaje. A po neuradnih informacijah, naj bi prav Lah kot edini domači vlagatelj oddal nezavezujočo ponudbo na razpisu, ki so ga pred dvema mesecema objavile Pivovarna Laško, njene družbe in Infond Holding.

Za Delo je Lah še razložil, da če bi ga zanimal nakup Mercatorja, bi ga zanimal nakup celotnega svežnja, saj je bil Mercator v zadnjih štirih letih zelo vroča zgodba, zato misli, da bi tisti, ki bi kupil ta delež, moral to storiti pregledno, v skaldu s slovensko zakonodajo in objaviti ponudbo za prevzem.

Lahu denar ne predstavlja težav
Nakup 48-odstotnega deleža bi namreč zahteval objavo prevzemne ponudbe za celoten Mercator, to pa po zdajšnjih tržnih cenah pomeni skoraj 650 milijonov evrov. Lahu se to ne zdi nemogoče, saj, kot je razložil, ima osebno toliko stika in povezav s tujimi bankami, da bi takšen nakup lahko izpeljal.

V javnosti kroži ime še enega interesenta za nakup 48-odstotnega deleža Mercatorja - to naj bi bil srbski Delta Holding.

S. Z.