Podjetje Golden Air namerava registrirati svoje letalo in jih ne več najemati. Foto: BoBo
Podjetje Golden Air namerava registrirati svoje letalo in jih ne več najemati. Foto: BoBo

Slovensko letalsko podjetje z večinskim britanskim kapitalom je sporočilo, da so se zaradi izjemno slabe izkušnje z najemom letal odločili, da odpovejo polete z najetimi letali na omenjeni letalski povezavi.

"Slovenska javnost se je na novico o vzpostavitvi letalske povezave odzvala izjemno pozitivno. To razumemo kot signal, da je bila naša odločitev pravilna in da ima celoten projekt izjemen potencial. Zato ne odstopamo, temveč želimo vse svoje moči usmeriti v zagotovitev vsega potrebnega za vzpostavitev normalnih pogojev letenja z mariborskega letališča Edvarda Rusjana," je dejal predstavnik večinskih lastnikov družbe Golden Air Clifford Da Cunha.

Registracija lastnega letala
"Ker smo v preteklem tednu prodali več kot 40 vozovnic na relaciji Maribor-London, bodo ti potniki preusmerjeni na druge povezave," so sporočili in izpostavili, da so investitorji v projekt Golden Air vložili že veliko sredstev.

"Poleg tega imamo podpisane tudi pogodbe o delitvi kode (code share agreement), zaradi katerih si želimo čim prej vzpostaviti redno letenje. Zaradi naštetega smo spremenili prvotni načrt letenja z najetimi letali, da se bomo posvetili čimprejšnji registraciji našega letala," so še povedali in dodali, da je letalo tipa Boeing 737 trenutno na rednem vzdrževalnem pregledu, ki je pogoj za pridobitev potrebne letalske dokumentacije.

Za vse morebitne potnike bodo prodajo vozovnic znova omogočili, ko bo letalo že stalo na mariborskem letališču.