Bo mariborsko letališče spet samevalo? Foto: MMC RTV SLO
Bo mariborsko letališče spet samevalo? Foto: MMC RTV SLO
Težave Golden Aira po dveh tednih?

Novo slovensko letalsko podjetje z večinskim britanskim kapitalom Golden Air je na začetku oktobra odprlo linijo z mariborskega letališča do Londona, vmesni postanek pa je bil na Dunaju. Na prvem letu je sedel le en potnik, s povpraševanjem so imeli nato težave ves prvi teden, nato pa so imeli težave z zagotovitvijo letala.

Odločitev odvisna od investitorja
Zdaj naj bi že razmišljali o ukinitvi linije. Uradne odpovedi linije iz podjetja še ni bilo, saj naj bi danes po besedah predstavnika družbe Urbana Simčiča v Slovenijo prispel večinski investitor Clifford Dachuna, šele po sestanku pa naj bi bilo jasno, kako in kaj v prihodnosti.

"Pretekli konec tedna smo imeli hude in nepričakovane težave, saj smo zaradi tehničnih težav ostali brez letala tik pred zdajci. Tako smo imeli polne roke dela, da smo v skladu s predpisi zagotovili ustrezno prerazporeditev potnikov. Zaradi tega danes prihaja Dachuna, ki nam bo pojasnil ozadje in načrt za prihajajoči konec tedna," je še povedal Simčič.

Medtem je Žurnal24 poročal, da so na Kontroli zračnega prometa že prejeli obvestilo prevoznika, da se je odločil zaustaviti vse dejavnosti pri vzpostavitvi redne linije.

V vodo padel tudi nakup Aerodroma Maribor?
Da bo prihodnjih šest mesecev za družbo odločilnih, je sicer že na začetku projekta poudaril glavni investitor Dachuna, saj mora letalska povezava dokazati svojo dobičkonosnost. Takrat je tudi napovedal, da se zanimajo tudi za nakup družbe Aerodrom Maribor, ki je sicer v lasti Preventa v stečaju, vendar je predpogoj, da uspejo z osnovno storitvijo.

Težave Golden Aira po dveh tednih?