Borba za C-Market je trajala od lanskega oktobra. Foto: RTV SLO
Borba za C-Market je trajala od lanskega oktobra. Foto: RTV SLO

S tem bo postala njena večinska lastnica. Delta M se je s pogodbo zavezala, da bo do 15. septembra zbirala naloge malih delničarjev za prenos njihovega lastniškega deleža.

V tekmi za nakup verige je bil tudi slovenski Mercator, ki je po več zapletih doživel dokončen poraz. Predsednik uprave Mercatorja Zoran Jankovič je pojasnil, da je družba v četrtek umaknila ponudbo, ker je združenje malih delničarjev C Marketa z delnicami trgovalo zunaj organiziranega trga.

Jankovič je dejal, da po njegovem takšen način trgovanja ne zagotavlja zadostne pravne varnosti. Na razpis za prevzem C Marketa so sicer prišle tri ponudbe, ki so bile nato s strani sodišča blokirane. "Zdaj pa skupina delničarjev posluje po principu zasebne borze. Mi se tega ne gremo," je dejal Jankovič.

Neuspešno tudi v Makedoniji
Mercator se je zanimal tudi za nakup 160.000 kvadratnih metrov velikega zemljišča na elitni lokaciji v Skopju. Na javni dražbi je zmagalo grško podjetje Veropulos.

Center v Skopju, nakup na Hrvaškem
Je pa Mercator z velenjsko družbo Era podpisal pogodbo o gradnji trgovskega centra na lokaciji skopskega Sejma. Nov Mercatorjev servis naj bi se razprostiral na 19.000 kvadratnih kilometrov, končan pa bo do začetka leta 2007. Mercator je z Ero podisal tudi kupoprodajno pogodbo, s katero je kupil Erino trgovsko mrežo na Hrvaškem. Obe naložbi skupaj sta vredni 50 milijonov evrov.