Valjavčeva je pojasnila, da poraba tekočega mleka v Sloveniji pada, nekoliko pa se povečuje letno povprečje porabe jogurta in kislega mleka, sira, svežega sira, sladke in kisle smetane ter masla. "Poraba mlečnih izdelkov je v Sloveniji še vedno pod evropskim povprečjem. Srečujemo se s trendom zmanjševanja porabe tekočega mleka, saj predvsem mladi namesto po mleku posegajo po modernih pijačah z nižjo hranilno vrednostjo," je še dejala.
Gospodarsko interesno združenje (GIZ) mlekarstva Slovenije je sicer na sejmu Narava-zdravje predstavilo promocijsko akcijo Mleko krepi, ki bo trajala do avgusta leta 2010. Za to akcijo so na razpisu Evropske unije za promocijo kmetijskih in živilskih izdelkov prejeli 576.000 evrov, za celotno Unijo pa je bilo namenjenih štiri milijone evrov.
V okviru akcije želijo mlekarji informirati širšo javnost o pozitivnih lastnostih hranilnih snovi mleka in mlečnih izdelkov, povečati želijo porabo tekočega mleka in porabe mlečnih izdelkov ter povečati ugled mleka in mlečnih izdelkov s poreklom iz EU-ja predvsem v okviru kakovosti in varnosti.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje