Minister je ob prejemu priznanja poudaril, da je ta nagrada priznanje za trdo delo in pravilno usmeritev Slovenije po krizi. Foto: Slovensko veleposlaništvo v Londonu/Twitter
Minister je ob prejemu priznanja poudaril, da je ta nagrada priznanje za trdo delo in pravilno usmeritev Slovenije po krizi. Foto: Slovensko veleposlaništvo v Londonu/Twitter

Finančni minister Dušan Mramor se je v Londonu srečal s predstavniki investitorjev v državne obveznice. Med drugim se je udeležil tudi okrogle mize Slovenia's Next Steps, ki je potekala na sedežu družbe Bank of America Merrill Lynch.

Na okrogli mizi je Mramor potencialnim vlagateljem predstavil gospodarsko sliko in nadaljnje načrte ukrepov za izboljšanje finančnega ter poslovnega okolja v Sloveniji. Investitorji so podrobneje spoznali tudi strategijo zadolževanja in upravljanja državnega dolga Slovenije.

Mramor prevzel nagrado
Mramor je obiskal tudi sedež družbe Financial Times, kjer se je sešel z glavnim urednikom revije The Banker Brianom Caplanom in urednico za Evropo Stefanie Linhardt. Predstavnika revije sta mu predala priznanje za evropskega finančnega ministra leta 2016, ki mu ga je na začetku leta dodelila revija.

Mramor si je naziv prislužil s prispevkom pri izhodu Slovenije iz recesije in stabilizaciji bančnega sistema, pa tudi z uspehi pri nadaljevanju privatizacije in pri implementaciji celovitega programa reform. Pri reviji so spomnili tudi na dejavnosti za postopno javnofinančno konsolidacijo Slovenije.

Minister je ob prejemu priznanja poudaril, da je ta nagrada priznanje za trdo delo in pravilno usmeritev Slovenije po krizi. "Je dokaz, da smo se odzvali odločno in danes lahko žanjemo uspehe. To je nagrada za vse, ki so v teh procesih sodelovali in je nagrada za Slovenijo," je prepričan.