Terme bo vodila nova prva dama. Foto: Rimske terme
Terme bo vodila nova prva dama. Foto: Rimske terme
Rimske Terme imajo novo vodstvo

Nadzorniki Rimski term niso razpravljali o predlogu za novo dokapitalizacijo družbe, saj je uprava gradivo pred sejo umaknila. "Nastala so nova dejstva, na podlagi katerih bi lahko nastopili argumenti za oblikovanje drugačnih predlogov ukrepov finančnega prestrukturiranja in presoje njihove uspešnosti," je razlog za umik napovedanega predloga o pridobitvi novih denarnih sredstev pojasnil namestnik prvega nadzornika Črt Slokan.

Upravo sicer še vedno vodi Marjana Novak, ki pa kmalu odhaja na čelo Primorja. Nadzorniki so zato na mesto predsednice uprave Rimskih term za obdobje petih let imenovali Alenko Iskra. Vodenje družbe bo prevzela v sredo.

Družba potrebuje svež kapital
Morala se bo spopasti s plačilno nesposobnostjo in vzpostaviti nov načrt pridobivanja svežih sredstev. Uprava je pod vodstvom Novakove pripravila načrt finančnega prestrukturiranja, po katerem bi izvedli vplačila denarnih sredstev v višini 4,5 milijona evrov.

Pred kratkim je namreč propadla dokapitalizacija v višini 2,5 milijona evrov. Povečanju osnovnega kapitala nasprotujejo v Novi Ljubljanski banki, zreškem Uniorju in Triglav Naložbah, ki obvladujejo slabo tretjino Rimskih term. V družbi pa poudarjajo, da jim zmanjkuje sredstev za poslovanje.

Rimske Terme imajo novo vodstvo