Celotno Murino premoženje naj bi bilo prodano do maja prihodnjega leta. Foto: MMC RTV SLO
Celotno Murino premoženje naj bi bilo prodano do maja prihodnjega leta. Foto: MMC RTV SLO
Razprodaja Murinega premoženja

Prodajajo se celotni deleži družb, skupna vrednost naj bi znašala okoli 460 tisoč evrov, prodaja pa naj bi potekala na podlagi zavezujočega zbiranja ponudb. Stečajni upravitelj Mure Branko Djordjević pa je tudi podal že predlog za prodajo premoženja na sedežu družbe v Murski Soboti, je za TV Slovenija poročala novinarka Cirila Sever. Djordjević meni, da se bo to prodalo prek konzorcija, posel naj bi bil opravljen do konca leta, sicer pa naj bi bila izhodiščna cena z blagovnimi znamkami vred okoli 26 milijonov evrov.

V začetku julija pa gredo na držabo še apartmaji na Pagu, prostori v svetovnem trgovskem središču v Ljubljani in v Ajdovščini ter nekaj stanovanj in drugih nepremičnin.

Ob objavi terjatev vložene tožbe
Celotno premoženje naj bi tako bilo prodano do maja prihodnje leto, zastopnik približno 1.600 delavcev Murinih hčerinskih podjetij pa je že sporočil, da bo ob objavi končnega seznama terjatev vložil tožbe za priznanje dobrih 12 milijonov terjatev do delavcev, ki so ostali brez odpravnin.

Kot je dejal stečajni upravitelj Mure ženska oblačila Borut Soklič, bo morala Mura, če bo sodišče delavcem priznalo terjatve, poravnati tudi za okrog milijon evrov neplačanih prispevkov za socialno varnost.

Razprodaja Murinega premoženja