Zahtevek bi moral uspeti, meni odvetnik Borut Soklič. Foto: MMC RTV SLO
Zahtevek bi moral uspeti, meni odvetnik Borut Soklič. Foto: MMC RTV SLO

Delavce nekdanjih hčerinskih družb Mura Ženska oblačila, Mura Moška oblačila in Muralist v postopku zoper družbo Mura v stečaju zastopa odvetniška družba Borut Soklič in odvetniki, kjer pojasnjujejo, da gre pri zahtevkih večinoma za odpravnine, nekaj pa tudi za druge obveznosti iz delovnega razmerja.

Delavcem so bile v stečajnem postopku nad hčerinskimi družbami terjatve sicer priznane, a zaradi pomanjkanja vsakršnega premoženja poplačilo njihovih priznanih terjatev ne bo mogoče, stečajni upravitelj pa je njihove terjatve prerekal.

Pripravljen tudi alternativni zahtevek
17. junija je bil objavljen dopolnjen končni seznam preizkušenih terjatev, zato bo kmalu objavljen tudi sklep o preizkusu terjatve, na podlagi katerega bo mogoče vložiti tožbo. Predtem to ni mogoče, ker bi bila zavržena kot preuranjena, pojasnjuje odvetnik Borut Soklič. Dodaja, da je na podlagi študija pravnih razmerij in dejanskega stanja postalo jasno, da bi morali biti z zahtevkom stoodstotno uspešni.

Soklič je tudi dejal, da imajo še alternativni zahtevek, ki pa bi bil za Muro zelo neugoden, saj bi predstavljal okoli 50 milijonov hipotetične nevarnosti zanjo. Več za zdaj ni hotel razkriti, dodal pa, da družba po grobi oceni dolguje tudi kakšen milijon evrov za prispevke.