Nadzorni svet Peka bo predsednici uprave na priporočilo vlade izplačal začasno vsoto njene plače, 4461,65 evra. Foto:
Nadzorni svet Peka bo predsednici uprave na priporočilo vlade izplačal začasno vsoto njene plače, 4461,65 evra. Foto:

Odločitev so sprejeli na podlagi dokumentacije v zvezi z odgovornostjo predsednice, ki je povezana z domnevno odobritvijo neupravičenih izplačil. Sklepi izredne seje nadzornega sveta, ki ga vodi Zlatko Zupanc, so bili sprejeti soglasno.

Nadzorni svet je obravnaval tudi začasno izplačilo plač predsednici uprave. Na priporočilo vlade so do sklenitve pogodbe o zaposlitvi potrdili začasno vsoto njeno plačo, 4461,65 evra. Poračun bo objavljen po sklenitvi pogodbe.

V sporočilu za javnosti pa so zatrdili, da zavračajo "namigovanja o kakršnih koli osebnih interesih, ki so jih v preteklih dneh omenjali mnogi mediji."

Gorjup Brejčeva: Zupanc bi moral reagirati takoj
V odzivu na današnje sklepe nadzornega sveta je prva dama Peka med drugim zapisala, da predsednik nadzornega sveta še "do danes ni predložil izjav, na katere se sklicuje" in da je pripravljena svojo nedolžnost dokazovati "do konca".

"V primeru, da je Zupanc o nepravilnostih že samo posumil, bi moral takoj ukrepati, kot sem ravnala sama, ko sem takoj po dogajanju na seji Zupanca kazensko ovadila šikaniranja in izsiljevanja," je opozorila.

Na izredno sejo nadzornica uprave ni bila vabljena
Nasprotja med predsednico uprave in nadzorniki Peka trajajo že nekaj časa. Nadzorniki Gorjup Brejčevi očitajo, da naj bi odobrila neupravičena izplačila na škodo družbe, ki si jih je pozneje prilastila. Predsednica uprave je zaradi izsiljevanj, zlorabe pooblastil in mobinga že vložila kazensko ovadbo zoper prvega nadzornika Peka Zupanca.

Obravnavo očitanih kršitev predsednici uprave bodo nadaljevali tudi na prihodnji seji, ki bo 21. maja in naj bi jo po navedbah nadzornikov potrdila tudi Gorjup Brejčeva, ki na današnjo sejo nadzornega sveta ni bila vabljena.

K. Š.