V  NLB- ju pravijo, da bodo vsem strankam, ki jih bodo iz zaprtih poslovalnic preusmerili v bližnje NLB poslovalnice, v času pred in po zaprtju poslovalnic ponudili številne dodatne ugodnosti. Foto: BoBo
V NLB- ju pravijo, da bodo vsem strankam, ki jih bodo iz zaprtih poslovalnic preusmerili v bližnje NLB poslovalnice, v času pred in po zaprtju poslovalnic ponudili številne dodatne ugodnosti. Foto: BoBo

Nova Ljubljanska banka bo največ poslovalnic zaprla v Mariboru, in sicer dve. Po eno poslovalnico bo zaprla na Jesenicah, Izlakah, Brniku, v Račah, Celju, Novi Gorici, Murski Soboti, Šmartnem ob Paki, Turnišču, Vuzenici, Krmelju, Kostanjevici, Škocjanu, Novi vasi, Gradu, Dolenjskih Toplicah, Metliki, Novem mestu, Brežicah ter v Ljubljani na Dunajski 20 (poleg Gospodarskega razstavišča).

Zmanjševanje števila poslovalnic pa bo pomenilo tudi odpuščanje zaposlenih. "Reorganizacija poslovne mreže posledično vpliva tudi na zmanjšanje števila zaposlenih. Kot smo že poročali, je v drugi fazi programa presežnih delavcev zajetih 141 delovnih mest, ki so bila na osnovi utemeljenih razlogov in v skladu z Zakonom o delovnih razmerjih in obema kolektivnima pogodbama identificirana po podružnicah celotne poslovne mreže," so zapisali na spletni strani NLB-ja.

NLB ima v svoji poslovni mreži zdaj 143 poslovalnic in 638 bankomatov. Mrežo bankomatov pa nameravajo racionalizirati na področjih, kjer je danes v neposredni bližini več bankomatov NLB-ja.