Kramar je postregel tudi s podatkom, da ima
NLB v celotni aktivi le 1,7 odstotka tistih kreditov, ki so namenjeni 
menedžerskim odkupom. Foto: MMC RTV SLO
Kramar je postregel tudi s podatkom, da ima NLB v celotni aktivi le 1,7 odstotka tistih kreditov, ki so namenjeni menedžerskim odkupom. Foto: MMC RTV SLO
Kramar namesto slovesa

Pojasnil pa je, da enaka plačna politika v NLB-ju velja vse od vstopa belgijskega KBC-ja v lastništvo banke. "Naša plača je sestavljena iz fiksnega in variabilnega dela. Slednji je preciziran in izračunljiv po točno določeni formuli, na osnovi revidiranih podatkov, obravnavanih na organih upravljanja. Nagrad v tem sistemu nimamo."

Kramar sicer odhaja iz NLB-ja, banki pa, kot je poudaril, ostaja zvest kot komitent in kot mali delničar. Ob tem si želi, da bi NLB uspešno posloval tudi pod vodstvom novega predsednika uprave Draška Veselinoviča. "Želim mu vse najboljše, čim več uspeha pri svojem delu. Prepričan sem, da ima dovolj znanja in sposobnosti, da bo svojo funkcijo dobro opravljal."

Prvi mož NLB-ja je prepričan, da je banka na gospodarsko krizo dobro pripravljena. Kot je dejal, je NLB kot kompleksna finančna institucija lahko najboljši partner slovenski ekonomski politiki in ostalim institucijam.

Številke nazorno govorijo, da je banka zrasla, je dejal in dodal, da je NLB podvojil obseg poslovanja. Kramar je postregel tudi s podatkom, da ima NLB v celotni aktivi le 1,7 odstotka tistih kreditov, ki so namenjeni menedžerskim odkupom.

Kot je povedal Kramar, so velik del energije in potencialov usmerjali v razvoj skupine. Skupina NLB je v njegovem mandatu prevzela 11 bank in podjetij, na novo ustanovila 13 podjetij, zavarovalnic in hkrati v šestih primerih izvedla združitev več obstoječih bank v eno.

Kramar namesto slovesa