Akcija obrtnikov bank za zdaj še ne skrbi. Foto: MMC RTV SLO
Akcija obrtnikov bank za zdaj še ne skrbi. Foto: MMC RTV SLO

Obrtniki so začeli dvigovati gotovino iz bankomatov v petek, akcijo pa bodo nadaljevali tudi v nedeljo. "Naši člani se individualno odločajo za dvig denarja iz bankomatov in gredo po običajnih sobotnih opravilih. Nekaterih delajo, mnogo jih k sreči še ima delo, čeprav ga primanjkuje iz dneva v dan vse bolj," je povedal podpredsednik upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Jani Ulaga

V ponedeljek se bo sestala skupščina OZS-ja, na kateri bodo odločali o nadaljevanju državljanske nepokorščine, za ta dan pa načrtujejo tudi dvig denarja v bankah.

Tudi o protestnem shodu
Ulaga je ob tem opozoril, da bodo v ponedeljek odločali o morebitnem preklicu protestnega shoda pred poslopjem parlamenta in vlade, ki ga načrtujejo za sredo, medtem ko bodo o aprilski zapori Slovenije odločali na izredni seji skupščine. Ta bo verjetno potekala nekaj dni pred samo zaporo, ki jo načrtujejo za 18. april.

Banke za zdaj brez težav
Slavko Cimprič
iz Združenja bank Slovenije je medtem povedal, da zaradi akcije ne opažajo posebnosti ali težav, oskrba z denarjem pa poteka normalno.

Spomnil je, da so v letu dnevi, ko je obremenitev bankomatov večja, poleg tega je dvig denarja na bankomatih omejen. "Tukaj ni nič takšnega, kar ne bi bilo obvladljivo. Za božič in novo leto je povpraševanje mnogo večje. Obrtnikov je nekaj deset tisoč, kupcev pa nekaj sto tisoč," je še dejal Cimprič.